Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Staré mestské parkovacie karty definitívne končia, od januára ich nahradia moderné virtuálne karty

V januári 2021 spúšťame v meste Prešov moderný a efektívny systém regulovaného parkovania. Od 1.1.2021 bude zavedený v širšom centre mesta v rámci Zóny 1 a Zóny 2. Mesto Prešov už začalo vydávať nové virtuálne parkovacie karty. Staré mestské karty vydané spoločnosťou Prešov Real, s.r.o. platia iba do 31.12.2020.

Rezidenti pozor! O vydanie novej virtuálnej parkovacej karty môžete požiadať už teraz. Každý obyvateľ, ktorý má trvalý pobyt v regulovanej zóne a nemá možnosť parkovania na svojom pozemku, má nárok na parkovaciu kartu na prvé auto za 20 eur na rok. Zoznam ulíc v oboch zónach nájdete tu: https://lnk.sk/idvx

Formulár so žiadosťou o vydanie virtuálnej parkovacej karty je k dispozícii na web stránke mesta www.presov.sk v sekcii „Ako vybaviť.“ Správne vyplnenú žiadosť s povinnými prílohami je potrebné zaslať e-mailom na adresu parkovanie.presov@presov.sk. Údaje následne spracujú zamestnanci, ktorí spravujú nový parkovací systém a žiadateľovi zašlú e-mail s vygenerovaným príkazom na úhradu. Po pripísaní platby na účet mesta bude žiadateľovi vygenerovaná virtuálna parkovacia karta, ktorú užívatelia nájdu v mobilnej aplikácii eParkio. Formuláre so žiadosťou o vydanie virtuálnej parkovacej karty sú k dispozícii aj v tlačenej forme v Klientskom centre mestského úradu na Jarkovej ulici č. 26 v Prešove. Vypísaný formulár s povinnými prílohami je možné odovzdať aj osobne na klientskom centre.

O nevyčerpanú čiastku na starých parkovacích kartách neprídete
Všetky mestské parkovacie karty vydané v roku 2020 spoločnosťou Prešov Real, s.r.o. sú platné maximálne do konca roka 2020. Ak vlastníte parkovaciu kartu s platnosťou dlhšou ako do 31.12.2020, spoločnosť Prešov Real, s.r.o. Vám vráti alikvotnú časť poplatku na Váš bankový účet. Potvrdenie o vrátení sumy (dobropis) bude držiteľom kariet zasielaný v priebehu decembra 2020. Držiteľom platných ročných parkovacích kariet bol zaslaný list a žiadosť o vyplnenie návratky, aby mohol byť vystavený dobropis na nevyčerpanú sumu po 1.1.2021.

Ak vlastníte kartu SIMPLYPARK, je potrebné aby ste vyčerpali „kredit“ na Vašej karte k dátumu 31.12.2020. Nároky z kariet SIMPLYPARKING je možné vysporiadať len na základe písomnej žiadosti do 31.01.2021. Po tomto termíne sa nebude na prípadné nároky prihliadať a nevyčerpaný kredit prepadá. V prípade ďalších otázok, môžu držitelia kariet kontaktovať spoločnosť Prešov Real, s.r.o. na telefónnom čísle 051/773 20 84 alebo e-mailom na adrese: sekretariat@presovreal.sk

Staré parkovacie automaty budú v najbližších dňoch odstavené

Staré parkovacie automaty budú postupne odstavované v období od 21.12.2020 do 30.12.2020. Ak na automate nájdete oznam o jeho nefunkčnosti, znamená to, že musíte uhradiť parkovné prostredníctvom SMS alebo mobilnej aplikácie, prípadne vyhľadať najbližší funkčný automat. Od 1.1.2021 už budú môcť vodiči plne využívať nové parkovacie automaty, ktoré sú už osadené a čakajú na uvedenie do prevádzky. Do konca roka 2020 je možné uhradiť jednorazové parkovné aj prostredníctvom mobilnej aplikácie Easy Parking, ktorú od januára 2021 nahradí modernejšia aplikácia eParkio. Nová aplikácia je k dispozícii na stiahnutie v Obchode Play a App Store už teraz, no plne funkčná bude až po Novom roku.

Súvisiace články
21.12.2020 Prípravy na spustenie nového parkovacieho systému v Prešove sú vo finále
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK