PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19386/vychadza_dalsie_cislo_turistickych_novin_presovskeho_kraja.html

Vychádza ďalšie číslo Turistických novín Prešovského kraja

Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska vydáva ďalšie, v poradí už šieste, číslo turistických novín Prešovského kraja. Aktuálne vydanie je pripravené pre zimnú a jarnú sezónu v cestovnom ruchu.
Turistické noviny
Turistické noviny

„Hlavnou témou 6. čísla sú útulne Prešovského kraja. Čitatelia sa dozvedia o ich prevádzke, výstavbe, ale aj o tom, ako je potrebné sa počas pobytu v nich správať. Zároveň týmto spôsobom získajú tipy, kde takéto ´chatky´ v jednotlivých regiónoch Prešovského kraja nájsť a ktoré sú tie najlepšie, “ prezrádza výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Okrem tejto hlavnej témy nájdu čitatelia v novinách rozhovor, osemsmerovku a ďalšie tipy na výlety v Prešovskom kraji, ktoré môžu realizovať počas zimného a jarného obdobia. „V tomto čísle sme chceli dať do pozornosti najmä bežkárske trate. Fungovanie lyžiarskych stredísk počas tejto sezóny bolo donedávna otázne, preto sme pri príprave museli myslieť aj na to, “ uvádza Janoško.

Noviny sú bezplatne k dispozícii vo všetkých turistických informačných kanceláriách v Prešovskom kraji, tiež vo väčšine kultúrnych zariadení (múzeá, galérie, hrady a pod.), a na ostatných významných turistických miestach vrátane ubytovacích zariadení. V online podobe sú dostupné na stránke severovychod.sk.

KOCR Severovýchod Slovenska publikuje Turistické noviny Prešovského kraja v spolupráci so svojimi členmi:
- Prešovský samosprávny kraj
- Oblastné organizácie cestovného ruchu:
o Horný Zemplín Horný Šariš
o Vysoké Tatry-Podhorie
o Tatry-Spiš-Pieniny
o Región Vysoké Tatry
o Severný Spiš Pieniny
o Šariš Bardejov
o Šariš Pestrý Región

Turistické noviny Prešovského kraja vydáva od roku 2018 KOCR Severovýchod Slovenska. Noviny vychádzajú dvakrát ročne – na letnú sezónu a začiatok jesene a druhé číslo na obdobie zimnej sezóny a jari. V poradí šieste vydanie vychádza v celkovom náklade 30 tisíc kusov. Táto je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Úchvatný kalendár na rok 2021
Aj v tomto roku pripravila KOCR Severovýchod Slovenska kalendár, ktorý je zostavený z fotografií zapojených do fotografickej súťaži Choď a foť 2020. Kalendár má prívlastok Milovaným Prešovským krajom, pretože má slúžiť, ako nástenný sprievodca severovýchodným Slovenskom počas celého roka.

 
17.12.2020 | Autor: František Baláž | Kultúra a voľný čas | čítané: 727 krát