Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Zimná výzva – Objav Severovýchod Slovenska

Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom prichádza v tomto roku s novou kampaňou na zimnú turistickú sezónu. Zimná výzva zahŕňa 15 turistických lokalít od tajomných Bukových pralesov po majestátne Vysoké Tatry.

Zimná výzva
Zimná výzva

Prešovský kraj je celoročne atraktívnym regiónom. Cieľom kampane je ukázať jeho turistický potenciál aj počas zimného obdobia. Zimná výzva zahŕňa rôzne turistické destinácie rozdelené do troch kategórii podľa náročnosti (easy, medium, hard). Účastníci kampane môžu celkovo nastúpať až sedem tisíc výškových metrov a prejsť 138 km.

„V tejto neistej situácii, ktorá sa týka fungovania lyžiarskych stredísk, by sme radi našim návštevníkom ponúkli inú formu spoznávania Prešovského kraja. Prichádzame preto s kampaňou, ktorú je možné realizovať aj napriek súčasným epidemiologickým opatreniam. Zároveň by som rád podotkol, že nejde o žiadne "dobývanie" prírody. Hlavným zmyslom Zimnej výzvy je spoznávanie regiónu a psychohygiena, ktorá je v tomto roku obzvlášť potrebná, a tá sa najlepšie realizuje v prírode, “ opisuje kampaň výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Účastníci zimnej výzvy môžu počas priebehu súťaže získať aj zaujímavé ceny. „KOCR Severovýchod Slovenska venuje každému, kto prejde minimálne päť miest, milý darček v podobe čelovky, v prípade desiatich lokalít to bude turistický hrnček a za všetkých pätnásť tričko. Navyše každý, kto prejde všetky lokality, bude zaradený do žrebovania o ďalšie vecné ceny, “ dopĺňa Janoško.

KOCR Severovýchod Slovenska umiestnila na všetky miesta zahrnuté v Zimnej výzve jedinečné nálepky. Zisk odmeny je podmienený odfotením sa účastníka súťaže pri nálepke a následným zaslaním fotografie do správy na FB profil Severovýchod Slovenska alebo emailom na zimnavyzva@gmail.com. Každý súťažiaci, ktorý splní tieto podmienky, si bude môcť prevziať cenu za prejdené lokality na štyroch výdajných miestach rozmiestnených po celom Prešovskom kraji.

Printovým podkladom pre celú kampaň je brožúra, kde nájdu záujemcovia popisy 15 lokalít s informáciami o prevýšení, dobe výstupu a počte km. Publikácia bude od 19. decembra dostupná v turistických informačných kanceláriách a vybraných kultúrnych zariadeniach Prešovského kraja.

Kampaň Zimná výzva bude prebiehať od 19. decembra 2020 do 20. marca 2021. Kompletné pravidlá súťaže sú dostupné na stránke www.severovychod.sk

Lokality Zimnej výzvy
EASY
1. Mariánska hora
2. Šľachovky (Pieniny)
3. Vyhliadka Balažka
4. Vyhliadka Kyčera (Medzilaborce)
MEDIUM
5. Sľubica
6. Čierna Hora (Svidník)
7. Minčol (Čergov)
8. Smrekovica
9. Stebnícka Magura
10. Šimonka
11. Vrch Baňa
HARD
12. Ďurkovec (Poloniny)
13. Sninský kameň
14. Téryho chcata
15. Zbojnícka chata

Výdajné miesta odmien
- Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska (Námestie mieru 2, 080 01 Prešov)
- Tatranská informačná kancelária Starý Smokovec (Starý Smokovec 23, 062 01, Vysoké Tatry-Starý Smokovec)
- Turistické informačné centrum Stará Ľubovňa (Námestie svätého Mikuláša 21, 064 01 Stará Ľubovňa)
- Múzeum Zemplínske Hámre (Kostolné námestie 155/3, 067 77 Zemplínske Hámre)

Minčol

Minčol
Sninský kameň

Sninský kameň
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK