Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Štatistický úrad zisťuje údaje pre štatistiku rodinných účtov

Štatistický úrad Slovenskej republiky v týchto dňoch zisťuje údaje o štruktúre, výške a vývoji výdavkov, spotreby a príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností. Výsledky budú použité na účely posudzovania úprav súm životného minima.

Štatistický úrad SR pravidelne realizuje zisťovanie údajov pre štatistiku rodinných účtov. V zmysle vyhlášky Štatistického úradu SR č. 292/2020 Z.z. sa toto zisťovanie uskutoční aj v roku 2021.

Štatistický úrad informuje, že bude zisťovať údaje o štruktúre, výške a vývoji výdavkov, spotreby a príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností. Výsledky budú využité na zabezpečenie potrieb informačného systému ŠÚSR, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2021 vybraných 308 samospráv. Spolu je do zisťovania zaradených viac ako 2800 domácností. Zisťovanie sa uskutoční do 11. januára 2022.

Pracovníci Štatistického úradu SR sa v domácnostiach preukážu osobitným poverením. Všetky informácie a názory, ktoré domácnosti pracovníkom poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky.

Bližšie informácie sa môžete dozvedieť na webovej stránke Štatistického úradu www.statistics.sk alebo na telefónnom čísle 051/7735 321.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK