Utorok, 04. jún 2024
Meniny má Lenka | zajtra Laura

Priechod pre chodcov na Levočskej ulici je po modernizácii bezpečnejší

Spoločnosť O. S. V. O. Comp, a.s. zmodernizovala priechod pre chodcov na Levočskej ulici s cieľom zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky.

V rámci úpravy priechodu pre chodcov na Levočskej ulici medzi parkom Vlada Clementisa a Sídliskom II bol vybudovaný nový ostrovček, spevnené plochy a pribudla aj cestná svetelná signalizácia pre zvýšenie bezpečnosti chodcov v tejto lokalite.

Nové semafory sú skoordinované so susednými svetelnými križovatkami. Pribudlo na nich aj takzvané dopytové tlačidlo pre peších, vďaka čomu sa zvýšila bezpečnosť chodcov a plynulosť cestnej premávky. Tento typ tlačidla je multifunkčný a nahrádza takzvané klepátka pre nevidiacich, zvyčajne umiestnené na návestidlách. Na spodnej strane tlačidla sa nachádza vibračná zložka, určená prioritne pre zdravotne ťažko postihnutých, nepočujúcich a nevidiacich, ktorá v závislosti od podmienok VOĽNO alebo STOJ vibruje definovanou frekvenciou.

Celkové náklady na realizáciu úprav boli v objeme 33 902,66 eur vrátane DPH.

Viac o projekte modernizácie svetelných križovatiek na Levočskej ulici si môžete prečítať TU:
https://www.presov.sk/oznamy/mesto-presov-postupne-modernizuje-svetelne-krizovatky-na-levocskej-ulici.html

Mohlo by Vás zaujímať
Dôjde k uzávierke Vajanského a čiastočnej uzávierke Lesíku delostrelcov
Z dôvodu odstránenia havarijného stavu kanalizácie na uliciach Lesík delostrelcov a Vajanského dôjde od 4. 6. 2024 (od 8:00 hod.) do 30. 6. 2024 k celkovej uzávierke Vajanského ulice a čiastočnej uzávierke na ulici Lesík delostrelcov.
Na cestách pribudnú od 27.5. dve obmedzenia
Prešovčania sa musia od pondelka 27. mája 2024 pripraviť na dve dočasné obmedzenia. Jedno pribudne na Levočskej ulici a práce obmedzia dopravu aj na ulici Zborovská.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK