PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19325/odrezany_kusok_nosa.html

Odrezaný kúsok nosa

V sobotu (21.11.2020) v nočných hodinách došlo v jedenom z rodinných domov v meste Veľký Šariš k vzájomnej hádke a neskôr aj k fyzickej roztržke medzi 35 ročným mužom zo Spišskej Novej Vsi a 29 ročným miestnym mužom.

Konflikt mužov sa neskôr pokračoval na dvore rodinného domu a aj na ceste pred domom. Vzájomne sa naťahovali, no starší muž opakovane udrel toho mladšieho do hlavy a napadol ho hrdlom rozbitej sklenenej fľaše. Útok smeroval na hlavu, krk a hruď. Napadnutý muž utrpel reznú ranu na nose, čím došlo k amputácii jeho časti, reznú ranu na brade, ramene i predlaktí. Zranenia si vyžiadali lekárske ošetrenie.

Okresný prešovský vyšetrovateľ na základe dôkaznej situácie vzniesol obvinenie 35 ročnému mužovi pre obzvlášť závažný zločin ublíženia na zdraví spáchaného v súbehu s prečinom výtržníctva. Vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie. Ak sa obvinenému vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov, ide o trestnú sadzbu vzhľadom na vyhlásený núdzový stav na Slovensku.

 
24.11.2020 | Autor: Jana Ligdayová | Mesto Prešov | čítané: 901 krát