Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

V Prešove sme ocenili detské talenty

Mesto Prešov v spolupráci s Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove odmenilo nadané deti zo základných škôl regiónu Šariš.

Do školských kôl súťaže Talent základných škôl regiónu Šariš sa zapojilo takmer tisíc žiakov základných škôl z Prešova, Sabinova, Širokého, Bardejova, Šarišských Michalian, Radatíc, Giraltoviec, Lipian, Pečovskej Novej Vsi a Bajerova. Spomedzi súťažiacich vzišlo šesťdesiatštyri talentovaných žiakov, ktorí sa mali stretnúť vo finále.

Finálové kolo Talentu sa, žiaľ, neuskutočnilo z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19. Prešovská radnica tak nadané deti na svojej pôde po prvýkrát neprivíta. V rámci Týždňa vedy a techniky sa však organizátori rozhodli oceniť všetkých talentovaných finalistov. Úspešným riešiteľom neľahkých úloh poputujú ďakovné listy primátorky mesta Prešov spolu so sladkou odmenou.

Talent základných škôl regiónu Šariš je súťaž, ktorú zorganizovali mesto Prešov a Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove. Testovanie prebieha v školskom a finálovom kole. Touto formou organizátori každoročne vyhľadávajú nadané deti, ktoré riešia rôzne úlohy zamerané na matematiku, logiku, priestorový úsudok a verbálne myslenie. Záštitu nad touto súťažou prevzala primátorka mesta Prešov Ing. Andrea Turčanová.

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
ŠTÁTNY TAJOMNÍK CHOVANEC DISKUTOVAL SO ŠTUDENTMI PREŠOVSKEJ UNIVERZITY O EURÓPSKEJ ÚNII
Prešov 18. 04. 2024 – O význame a prínosoch členstva Slovenskej republiky v Európskej únii diskutoval s viac ako stovkou študentov Prešovskej univerzity (PU) v Prešove štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ) Rastislav Chovanec.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK