PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19311/centrum_presova_uz_zdobi_vianocny_stromcek.html

Centrum Prešova už zdobí vianočný stromček

Dominantou prešovskej vianočnej výzdoby bude tento rok 13 metrová jedľa. Vianočný stromček je osadený na tradičnom mieste pred Konkatedrálou sv. Mikuláša na Hlavnej ulici.

Hlavným vianočným stromčekom v Prešove sa tento rok stala majestátna jedľa, ktorá vystriedala minuloročný vianočný smrek. Jedľa má 28 rokov a meria približne 13 metrov. Do centra mesta ju priviezli z neďalekého Veľkého Šariša z časti Kanaš. Na stromčeku už o pár dní pribudne aj trblietavá vianočná výzdoba, ktorá sa skladá z 294 ozdôb. Ladená bude v zlatých farbách v kombinácii s briliantovou bielou a červenou. V zlato-bielych tónoch bude aj vianočná výzdoba na celej Hlavnej ulici. Výzdoba je vyrobená z materiálov, ktoré vyniknú aj počas dňa, keď nebude zapnuté osvetlenie.

Prešovčania a všetci návštevníci mesta sa môžu tešiť aj na obľúbené zimné svietiace postavičky, ktoré dotvárajú vianočnú výzdobu v Južnom parku, na pešej zóne a pri Divadle Jonáša Záborského. Chýbať nebudú ani vianočné tučniaky a snehuliaci. Okrem hlavného stromčeka v centre Prešova pribudne aj ďalších 18 vianočných stromčekov vo všetkých mestských častiach.

 
19.11.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 954 krát