PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19304/presovski_volejbalisti_zdolali_aj_novacika_z_bratislavy.html

Prešovskí volejbalisti zdolali aj nováčika z Bratislavy

Hráči VK MIRAD UNIPO Prešov natiahli víťaznú sériu od začiatku sezóny na šesť zápasov. V sobotňajšej dohrávke 3. kola extraligy zdolali na domácej palubovke VKP Bratislava 3:0 (25:23, 25:20, 25:23).

Prešovčania v úvodných šiestich dueloch prehrali len dva sety a upevnili si pozíciu lídra. Minimálne šesť víťazstiev od začiatku sezóny dosiahol Prešov naposledy v ročníku 2014/2015, kedy nenašiel premožiteľa ani v jednom z osemnástich duelov základnej časti.

Prešov prehrával v prvom sete 19:22, ale v koncovke zažiaril Michal Ščerba. Najskôr úspešne zaútočil a potom dal dve esá za sebou. Koncovku domáci zvládli a set ukončil kapitán Martin Sopko st. Druhý set bol do polovice vyrovnaný, ale potom Prešov odskočil na 19:15 a druhé dejstvo vyhral 25:20. "Policajti" hrýzli aj v treťom sete, viedli 9:6 a neskôr 21:19, ale opäť nezvládli záver a duel ukončil svojim tretím esom v zápase Ščerba.

Najviac bodov za domácich nazbieral poľský univerzál Lukasz Szarek (19), piatimi blokmi sa blysol Ivo Mikovčík. V drese VKP si po 13 bodov pripísali Ľuboš Kostoláni a Marek Malina.

Marek Kardoš, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Mali sme veľmi vlažný vstup do setov. Od toho desiateho, pätnásteho bodu, keď už sa rotujú, keď už tá informácia znova z lavičky prichádza, tak to začneme dodržiavať, ale bohužiaľ moderný volejbal sa hrá od začiatku do konca. My keď začneme niečo meniť a prispôsobovať sa súperovi, tak máme zrazu dvoj, troj-bodové manko. Našťastie pre nás, sme tím, ktorý veľmi dobre podáva a dokáže presne podávať, čo je fajn, ale nato, aby sme si urobili komfortný náskok potrebujeme hrať od začiatku do konca takticky. Dneska sme prvú časť setov boli úplne mimo.“

Peter Porubský, nahrávač VK MIRAD UNIPO Prešov: „Čakali sme náročný zápas, keďže Bratislava je veľmi dobré družstvo a boli tam momenty, kedy sme v koncovkách museli zabojovať. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo a vyhrali sme za tri body.“
Jaroslav Nosek, tréner VKP Bratislava: "Dnes sme si zaslúžili za predvedený výkon uhrať lepší výsledok, avšak vďaka premrhaným koncovkám sa úspech nedostavil."

Juraj Zaťko, nahrávač VKP Bratislava: „Dnes nás trochu zradila prihrávka, alebo by sa dalo povedať, že nás potrápil súperov servis. Tam určite prišla kvalita z druhej strany na servise. Koncovku prvého setu sme dostali myslím tri čisté esá za sebou, čo je proste veľa, tam sa s tým už nedalo nič robiť. To isté v treťom sete. Takisto sa koncovka skončila esom. Toto je naša slabina v koncovkách. Ale nie len to. Všeobecne nás zrádzali vlastné chyby. Podali sme dobrý výkon. Dalo sa nato pozerať. Ten zápas vôbec nemal jednoznačný priebeh. Myslím, že v každom sete, sme v strednej pasáži viedli. Bohužiaľ zrádzajú nás vlastné chyby. Je to proste daň za neskúsenosť na našej strane. Budeme sa s tým snažiť bojovať a zlepšiť sa v budúcnosti.“

Hráči zápasu: Michal Ščerba (Prešov) – Juraj Zaťko (Bratislava)
Rozhodovali: Juraj Mokrý, Igor Porvazník

 
16.11.2020 | Autor: Jana Palenčarová | Šport | čítané: 1235 krát