Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Oceňme dobrovoľníkov, ktorí si to zaslúžia

Pomaly sa blíži záver roka 2020 a s ním je každoročne spojené oceňovanie dobrovoľníkov Prešovského kraja. Aj v uplynulých mesiacoch bolo veľa príležitostí ako formou dobrovoľníckej práce vyjadriť solidaritu a ľudskosť.

Ešte na sklonku minulého roka sa množstvo ľudí spontánne rozhodlo pomôcť Prešovčanom po nešťastnom výbuchu bytovky a potreba dobrovoľníckej pomoci začala byť veľmi aktuálna v čase pandémie koronavírusu. Dobrovoľníctvo sa však realizuje v oveľa širšom priestore a vďaka množstvu práce, ktorú sa podarilo zrealizovať najmä s pomocou dobrovoľníkov, si viac uvedomujeme ich prínos pre jednotlivcov i celú spoločnosť.

Teraz opäť nastáva čas poukázať na tých, ktorí pomáhali realizovať dobré myšlienky, boli k dispozícii tam, kde ich ruky odviedli neoceniteľnú činnosť a vyjadriť im za to uznanie.

Ak sa vás nasedenie, odhodlanie a práca dobrovoľníkov v ktorejkoľvek oblasti pozitívne dotkla a považujete ju za inšpiratívnu, aj vy ich môžete nominovať na ocenenie Krajské srdce na dlani 2020 do 15. novembra 2020. Viac podrobností o podmienkach sa dozviete na stránke https://www.dobrovolnictvopo.sk/krajske-srdce-na-dlani-ocenovanie  .

Ocenenia sa udeľujú vo viacerých kategóriách, pričom tohtoročnou novinkou je aj postup naj dobrovoľníkov do národného oceňovania. Nominácie prijímame prostredníctvom google formulára https://forms.gle/q8koLRP2JHkV3pDWA , prípadne vyplnením wordovského dokumentu (viď príloha) a jeho poslaním aj s fotodokumentáciou na e-mail dobrovolnictvopo@gmail.com.

Ocenenie sa udeľuje v nasledovných kategóriách:

Dobrovoľník a dobrovoľníčka pomáhajúci/a v Prešovskom samosprávnom kraji;
Dobrovoľník a dobrovoľníčka pomáhajúci/a v zahraničí;
Koordinátor/ka dobrovoľníkov/čok;
Dobrovoľnícka skupina
Dobrovoľnícky projekt alebo program;
Podpora dobrovoľníctva;

Mimoriadne ocenenie za daný rok - postupuje na národné oceňovanie. Na vaše otázky odoslané písomne na email: dobrovolnictvopo@gmail.com odpovieme do 10. novembra 2020.

Prílohy
Štatút ocenenia dobrovoľníckej činnosti
pdf
776,8 kB
Nominačný hárok pre nomináciu k oceneniu dobrovoľníckej činnosti dobrovoľníka/čky / koordinátora/ky / skupiny dobrovoľníkov
doc
73,5 kB
Nominačný hárok pre nomináciu k oceneniu dobrovoľníckej činnosti organizácie / firmy / školy / projektu
doc
69,5 kB
Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK