Utorok, 30. apríl 2024
Meniny má Anastázia | zajtra Sviatok práce

Oceňme dobrovoľníkov, ktorí si to zaslúžia

Pomaly sa blíži záver roka 2020 a s ním je každoročne spojené oceňovanie dobrovoľníkov Prešovského kraja. Aj v uplynulých mesiacoch bolo veľa príležitostí ako formou dobrovoľníckej práce vyjadriť solidaritu a ľudskosť.

Ešte na sklonku minulého roka sa množstvo ľudí spontánne rozhodlo pomôcť Prešovčanom po nešťastnom výbuchu bytovky a potreba dobrovoľníckej pomoci začala byť veľmi aktuálna v čase pandémie koronavírusu. Dobrovoľníctvo sa však realizuje v oveľa širšom priestore a vďaka množstvu práce, ktorú sa podarilo zrealizovať najmä s pomocou dobrovoľníkov, si viac uvedomujeme ich prínos pre jednotlivcov i celú spoločnosť.

Teraz opäť nastáva čas poukázať na tých, ktorí pomáhali realizovať dobré myšlienky, boli k dispozícii tam, kde ich ruky odviedli neoceniteľnú činnosť a vyjadriť im za to uznanie.

Ak sa vás nasedenie, odhodlanie a práca dobrovoľníkov v ktorejkoľvek oblasti pozitívne dotkla a považujete ju za inšpiratívnu, aj vy ich môžete nominovať na ocenenie Krajské srdce na dlani 2020 do 15. novembra 2020. Viac podrobností o podmienkach sa dozviete na stránke https://www.dobrovolnictvopo.sk/krajske-srdce-na-dlani-ocenovanie  .

Ocenenia sa udeľujú vo viacerých kategóriách, pričom tohtoročnou novinkou je aj postup naj dobrovoľníkov do národného oceňovania. Nominácie prijímame prostredníctvom google formulára https://forms.gle/q8koLRP2JHkV3pDWA , prípadne vyplnením wordovského dokumentu (viď príloha) a jeho poslaním aj s fotodokumentáciou na e-mail dobrovolnictvopo@gmail.com.

Ocenenie sa udeľuje v nasledovných kategóriách:

Dobrovoľník a dobrovoľníčka pomáhajúci/a v Prešovskom samosprávnom kraji;
Dobrovoľník a dobrovoľníčka pomáhajúci/a v zahraničí;
Koordinátor/ka dobrovoľníkov/čok;
Dobrovoľnícka skupina
Dobrovoľnícky projekt alebo program;
Podpora dobrovoľníctva;

Mimoriadne ocenenie za daný rok - postupuje na národné oceňovanie. Na vaše otázky odoslané písomne na email: dobrovolnictvopo@gmail.com odpovieme do 10. novembra 2020.

Prílohy
Štatút ocenenia dobrovoľníckej činnosti
pdf
776,8 kB
Nominačný hárok pre nomináciu k oceneniu dobrovoľníckej činnosti dobrovoľníka/čky / koordinátora/ky / skupiny dobrovoľníkov
doc
73,5 kB
Nominačný hárok pre nomináciu k oceneniu dobrovoľníckej činnosti organizácie / firmy / školy / projektu
doc
69,5 kB
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK