PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19266/priebeh_celoplosneho_testovania_v_presove.html

Priebeh celoplošného testovania v Prešove

AKTUALIZÁCIA:

3.11.2020:

1. kolo celoplošného testovania v meste Prešov prebiehalo v rámci 66 odberných miest 31.10.2020 a 1.11.2020. Počas týchto dvoch dní bolo v Prešove otestovaných 41 406 ľudí, pričom 418 z nich vyšiel test s pozitívnym výsledkom.

Zoznam všetkých odberných miest miest aj s pokynmi je zverejnený v tomto článku:
https://www.presov.sk/oznamy/informacie-k-celoplosnemu-testovaniu-v-meste-presov.html

Informácie o aktuálnom počte čakajúcich ľudí na niektorých odberných miestach nájdete na web stránke somvrade.sk, kde môžete aj sami doplniť údaj o tom, aký je počet ľudí v rade na mieste kde sa nachádzate a pomôcť tak ostatným, ktorí prichádzajú na testovanie:
https://somvrade.sk/aktualne-pocty-cakajucich/PO

1.11.2020:

16:25 - Mesto Prešov sa zapojí do potlesku pre všetkých, ktorí pomáhali a pomáhajú pri celoplošnom testovaní. Tlieskať sa bude dnes o 20:00 večer. Spolu s celým Slovenskom tak poďakujeme všetkým zdravotníkom, policajtom, armáde, hasičom, dobrovoľníkom a ostatným ľuďom, vďaka ktorým prebehlo celoplošné testovanie bez väčších problémov.

15:45 - Počas druhého dňa (nedeľa) plošného testovania v Prešove bolo v rámci 66 odberných miest do 12. -tej hodiny otestovaných 3 220 ľudí, z ktorých malo 35 test s pozitívnym výsledkom.

15:40 - Počas prvého dňa (sobota) plošného testovania v Prešove bolo v rámci 66 odberných miest otestovaných 34 601 ľudí, z ktorých malo 344 test s pozitívnym výsledkom.

12:00 - Na väčšine odberných miest v Prešove vás momentálne otestujú bez čakania. Od rána sa netvoria takmer žiadne rady. Ak ste sa ešte nedali otestovať a chcete tak urobiť, teraz máte príležitosť absolvovať testy bez čakania.

10:45 - V Prešove bol otestovaný aj prvý bezdomovec, ktorý prišiel na odberné miesto bez dokladov. Mestskí policajti však preverili jeho totožnosť vďaka čomu mohol absolvovať odber.

10:30 - Pripomíname, že otestovať sa môžete aj v najväčšom odbernom areáli v rámci mesta Prešov na ZŠ Sibírska, kde sa vykonáva testovanie až na 6 odberných miestach súčasne. Urobiť tak môžete bez ohľadu na to, v ktorej časti mesta sa práve nachádzate. Na Sibírskej momentálne testujú záujemcov bez čakania.

10:00 - Okrem 66 odberných miest v rácmi mesta Prešov sa ľudia môžu ísť dať otestovať aj do areálu Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove, kde je k dispozícii ďalších 5 odberných miest, ktoré budú otvorené až do 19:00 hod.

8:30 - Na väčšine odberných miest v Prešove vás momentálne otestujú bez čakania. Od rána sa netvoria takmer žiadne rady. Ak ste sa ešte nedali otestovať a chcete tak urobiť, teraz máte príležitosť absolvovať testy bez čakania.

31.10.2020:
V Prešove sa testuje od 7:00 na všetkých 66 odberných miestach. Odporúčame Vám, aby ste sa testovania zúčastnili na odbernom mieste – v okrsku, v ktorom ste boli voliť počas posledných volieb do NR SR. Väčšina odberných miest kopíruje pôvodné volebné okrsky.

23:10 - Dobrovoľní hasiči vykonávajú dôkladnú dezinfekciu priestorov, v ktorých boli realizované odbery.

21:25 - Na 66 odberných miestach v Prešove odoberajú posledné vzorky v rámci dnešného dňa. Počas nasledujúcich 30 minút budú zdravotníci iba vyhodnocovať testy.

16:45 - Mestská polícia usmerňuje čakajúcich ľudí, aby sa presunuli k voľnejším odberným miestam. Napríklad tým, ktorí stoja v rade na Mukačevskej ulici odporúčajú, aby sa išli dať otestovať na ZŠ Matice Slovenskej, kde je menej ľudí.

13:30 - Na odbernom mieste SOŠ gastronómie a služieb - SDH 3 bol hlásený nedostatok certifikátov pre ľudí, ktorí absolvovali test. Príslušníci prešovskej mestskej polície však bezodkladne zabezpečili prevoz certifikátov z iného odberného miesta. Príslušníci OS SR priebežne dopĺňajú certifikáty aj na ďalších miestach kde sa vykonávajú testy.

13:22 - Testovania na COVID-19 sa zúčastnili aj pracovníci a klienti jednotlivých zariadení Gréckokatolíckej charity Prešov. Všetci z nich mali negatívny test.

12:35 - Technický problém spôsobený vplyvom silného vetra na odbernom mieste na Haburskej ulici bol vyriešený. Mesto Prešov priebežne dopĺňa ochranné pomôcky pre členov odberných tímov, na základe požiadaviek veliteľov odberných miest - príslušníkov OS SR. Po obedňajšej prestávke pokračujú odbery od 12:45.

10:25 - Tri odberné miesta na ZŠ Važecká hlásia od rána spolu viac ako 300 vyhodnotených testov.

9:23 - Všetkých 66 odberných miest v Prešove funguje bez obmedzení. Obsadenosť zdravotníckych pracovníkov je na 100%.

8:07 - Podľa zatiaľ dostupných informácií sa v Prešove dnes ráno podarilo otvoriť všetkých 66 odberných miest.

7:54 - Na odberom mieste Haburská 9 bolo spustené testovanie v riadnom čase napriek technickým problémom, ktoré spôsobilo nepriaznivé počasie.

6:50 - Vietor poškodil stan na odbernom mieste na Haburskej 9.

6:26 - Ešte raz pripomíname, že odberné miesto na ŠDaJ PU (starý internát) na ulici 17. novembra č.13 je presunuté o niekoľko metrov ďalej do budovy Rektorátu Prešovskej univerzity v Prešove na ulici 17. novembra č. 15. Ostatné odberné miesta budú na pôvodných adresách, ktoré sú uvedené v informačnom letáku.

 
3.11.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 1482 krát