Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Kto získa Krajské srdce na dlani? Pomôžte nájsť a oceniť dobrovoľníkov

Prešovské dobrovoľnícke centrum sa už po devätnásty raz obracia na širokú verejnosť s prosbou o nomináciu skupín i jednotlivcov v Prešovskom kraji, ktorí sa bez nároku na honorár venujú dobrovoľníckej činnosti.

Krajské srdce na dlani
Krajské srdce na dlani

Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC – o.z.) už 19 rokov zviditeľňuje dobrovoľníkov v očiach verejnosti. Aj tento rok sa uskutoční udeľovanie ocenení Krajské srdce na dlani 2020 (KSnD 2020), s cieľom poukázať na nenahraditeľnosť tejto pestrej skupiny nadšencov v našej spoločnosti.

Ak aj vy poznáte angažovaných ľudí, ktorí robia užitočné veci pre iných z dobrej vôle, z presvedčenia, ktorí venujú svoj čas a svoju energiu zmysluplným aktivitám, nájdite si chvíľku času a od 1.10. do 15.11.2020 do 24:00 hod., pošlite nominácie na ocenenie dobrovoľníkov, organizácií, či dobrovoľníckych skupín z prostredia, v ktorom pôsobíte, a ktorých prácu poznáte. Či už je to v oblasti vzdelávania a osvetovej činnosti, ochrany životného prostredia, v sociálnej sfére, v oblasti kultúry, v komunitnom rozvoji, či v podpore občianskej spolupatričnosti. Prispejte tak k tomu, aby sa dobro nevytratilo z nášho každodenného života, pretože často sú to práve dobrovoľníci, ktorí ho živia a šíria ďalej.

Nominácie možno podávať v 2 formách:

a) písomne – vyplnením a zaslaním nominačného hárku + 1 až 2 fotografie z činnosti nominovaného, prostredníctvom Slovenskej pošty – platí dátum pečiatky pošty.

b) elektronicky – vyplnením formulára https://forms.gle/q8koLRP2JHkV3pDWA alebo vyplnením a zaslaním nominačného hárku (tu sa vyžaduje sken podpisov), vrátane fotografie z činnosti nominovaného – nominačný hárok nájdete na stránkach Prešovského dobrovoľníckeho centra.

Všetky podmienky pre nomináciu a pravidlá oceňovania nájdete v Štatúte oceňovania dobrovoľníkov KSnD 2020 na stránke www.dobrovolnictvopo.sk. Vybraní TOP dobrovoľníci z Prešovského kraja postúpia do národného oceňovania. Počas doterajších 18-tich ročníkov oceňovania zaevidovalo Prešovské dobrovoľnícke centrum 307 nominácií, z ktorých sa medzi ocenených dostalo 118 jednotlivcov, vrátane kolektívov, koordinátora, či mimoriadnych ocenení priznaných jednotlivcom. Doposiaľ ocenili aj 15 subjektov - 14 organizácií a 1 firmu.

Ocenenie "Krajské srdce na dlani" sa udeľuje výnimočným ľuďom – dobrovoľníkom a dobrovoľníčkam, ako aj výnimočným dobrovoľníckym projektom, a dnes už aj koordinátorom a koordinátorkám pracujúcim s týmto obrovským potenciálom našej spoločnosti, a ktorých práca je cenná a motivačná pre okolie. „Krajské srdce na dlani 2020“ je najstaršie oceňovanie dobrovoľníkov na Slovensku.

Všetky dôležité informácie nájdete na webovej stránke: https://www.dobrovolnictvopo.sk/krajske-srdce-na-dlani-2020

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK