PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19151/na_mestskom_urade_v_presove_a_v_zariadeniach_pre_seniorov_zavadzame_prisnejsie_opatrenia.html

Na mestskom úrade v Prešove a v zariadeniach pre seniorov zavádzame prísnejšie opatrenia

Mesto Prešov od 18.9.2020 sprísňuje bezpečnostné opatrenia na všetkých pracoviskách mestského úradu. Ide o prevenciu pred šírením ochorenia COVID-19. Zmeny nastanú aj v oboch mestských zariadeniach pre seniorov.

Od 18. septembra 2020 budú poverení pracovníci všetkým návštevníkom Mestského úradu v Prešove pri vstupe do budovy opäť merať teplotu. V prípade, že niekto bude mať aj po opakovanom meraní zvýšenú teplotu (nad 37°C), bude vyzvaný, aby budovu opustil. Mesto Prešov týmto spôsobom reaguje na aktuálny vývoj epidemiologickej situácie v regióne a pribúdajúce prípady ochorenia COVID-19 v prešovskom okrese.

Do budovy Klientskeho centra na Jarkovej ulici č. 26 bude môcť vchádzať maximálne 4 osoby naraz. Jednotlivé odbory mestského úradu budú prijímať verejnosť len počas stránkových hodín.

Pre všetkých návštevníkov naďalej platí povinnosť mať prekrytú tvár rúškom a dezinfikovať si pri vstupe do budovy ruky. Zároveň odporúčame priniesť si so sebou vlastné pero.

Sprísnené opatrenia sa dotknú aj oboch zariadení pre seniorov v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, kde platí od 18.9.2020 zákaz všetkých návštev. Mesto Prešov chce týmto spôsobom chrániť tú najzraniteľnejšiu skupinu ľudí, ktorou sú práve seniori. Ide o preventívne opatrenie nakoľko výskyt koronavírusu bol nedávno potvrdený priamo u klientov domova dôchodcov v inom meste. Zákaz návštev v prešovských zariadeniach pre seniorov platí do 30.9.2020. O ďalšom postupe, prípadne predĺžení zákazu návštev, mesto Prešov rozhodne v závislosti od vývoja epidemiologickej situácie.

 
18.9.2020 | Autor: Vladimír Tomek | Mesto Prešov | čítané: 640 krát