PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19149/do_presova_dorazil_prvy_z_desiatich_novych_trolejbusov.html

Do Prešova dorazil prvý z desiatich nových trolejbusov

Dopravný podnik mesta Prešov pokračuje v modernizácii vozového parku trolejbusov, ktoré budú už čoskoro jazdiť na linkách prešovskej MHD.

17. septembra 2020 dorazil do Dopravného podniku mesta Prešov prvý z desiatich nových trolejbusov z produkcie Škoda Electric Plzeň. Ide o kĺbový trolejbus Škoda 31 Tr SOR. V priebehu ďalších dní budú postupne dodané ešte zvyšné trolejbusy 31 Tr SOR (5 ks) a 30 Tr SOR (4 ks).

Jedná sa o dodávku trolejbusov z opcie, ktorú si dopravný podnik uplatnil na prelome rokov 2019 a 2020. V rámci projektu „DPMP, Modernizácia vozového parku trolejbusov v Prešove“ má byť dodaných dohromady 9 štandardných trolejbusov typu Škoda 30 Tr SOR a 16 kĺbových trolejbusov typu Škoda 31 Tr SOR. V rokoch 2016 a 2017 už bolo dodaných prvých 15 vozidiel (10 kĺbových a 5 štandardných).

Vozidlá sú plne nízkopodlažné a klimatizované, majú moderný informačný systém, pohodlné mäkké sedadlá a rozšírený priestor pre invalidný vozík, resp. detský kočík. Trolejbusy sa postupne zaradia do premávky po absolvovaní potrebných technických úkonov a skúšok a vybavení poistenia. Cestujúci sa s novými trolejbusmi stretnú na všetkých trolejbusových linkách.

Po ukončení dodávky bude dopravný podnik evidovať až 46 trolejbusov, z ktorých bude 27 plne klimatizovaných. Aktuálne prebieha taktiež verejné obstarávanie na dodávku 15 nových dieselových autobusov (10 kĺbových a 5 štandardných) a 5 elektrických midibusov, ktoré čiastočne nahradia súčasné midibusy.

Projekt modernizácie vozidlového parku trolejbusov je realizovaný v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra a spolufinancovaný Kohéznym fondom EÚ.

 
18.9.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Doprava | čítané: 931 krát