Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Do Prešova dorazil prvý z desiatich nových trolejbusov

Dopravný podnik mesta Prešov pokračuje v modernizácii vozového parku trolejbusov, ktoré budú už čoskoro jazdiť na linkách prešovskej MHD.

17. septembra 2020 dorazil do Dopravného podniku mesta Prešov prvý z desiatich nových trolejbusov z produkcie Škoda Electric Plzeň. Ide o kĺbový trolejbus Škoda 31 Tr SOR. V priebehu ďalších dní budú postupne dodané ešte zvyšné trolejbusy 31 Tr SOR (5 ks) a 30 Tr SOR (4 ks).

Jedná sa o dodávku trolejbusov z opcie, ktorú si dopravný podnik uplatnil na prelome rokov 2019 a 2020. V rámci projektu „DPMP, Modernizácia vozového parku trolejbusov v Prešove“ má byť dodaných dohromady 9 štandardných trolejbusov typu Škoda 30 Tr SOR a 16 kĺbových trolejbusov typu Škoda 31 Tr SOR. V rokoch 2016 a 2017 už bolo dodaných prvých 15 vozidiel (10 kĺbových a 5 štandardných).

Vozidlá sú plne nízkopodlažné a klimatizované, majú moderný informačný systém, pohodlné mäkké sedadlá a rozšírený priestor pre invalidný vozík, resp. detský kočík. Trolejbusy sa postupne zaradia do premávky po absolvovaní potrebných technických úkonov a skúšok a vybavení poistenia. Cestujúci sa s novými trolejbusmi stretnú na všetkých trolejbusových linkách.

Po ukončení dodávky bude dopravný podnik evidovať až 46 trolejbusov, z ktorých bude 27 plne klimatizovaných. Aktuálne prebieha taktiež verejné obstarávanie na dodávku 15 nových dieselových autobusov (10 kĺbových a 5 štandardných) a 5 elektrických midibusov, ktoré čiastočne nahradia súčasné midibusy.

Projekt modernizácie vozidlového parku trolejbusov je realizovaný v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra a spolufinancovaný Kohéznym fondom EÚ.

Mohlo by Vás zaujímať
Zmena organizácie dopravy v Prešove počas uzávierky mosta na ulici Lesík delostrelcov
Mesto Prešov informuje všetkých účastníkov cestnej premávky o zmene organizácie dopravy v meste Prešov pre začínajúcu sa rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od 16. marca 2024 od 5:00 hod.
Jarné prázdniny má aj prešovská MHD
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že od pondelka 26. februára do piatku 1. marca 2024 bude MHD v Prešove premávať v prázdninovom režime.
Cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici budú uzavreté
Mesto Prešov informuje občanov o čiastočnej uzávierke cyklistického chodníka a chodníka pre peších na Rusínskej ulici. Pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov budú chodci a cyklisti presmerovaní na protismerný chodník.
Predajňa cestovných lístkov Družba bude dočasne zatvorená
Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že predajňa cestovných lístkov Družba na Námestí Kráľovnej pokoja bude dočasne zatvorená.
Mesto sa púšťa do opráv predstaničných priestorov
V Prešove sa v pondelok 26. februára 2024 odštartuje očakávaná rekonštrukcia predstaničných priestorov. Mesto tak vyrieši problémy s presakovaním vody do podchodu, ktorý je dôležitým prepojením pre cestujúcu verejnosť. Opravy budú sprevádzať aj obmedzenia v doprave.
DPMP ruší dopravnú obsluhu závodu BOSCH
Parkovanie pri amfiteátri bude dočasne obmedzené
Mesto Prešov informuje vodičov, že v dňoch od 21. do 23. februára 2024 nebude možné zaparkovať na parkovisku pri amfiteátri.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK