PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19140/volejbalisti_odteraz_vk_mirad_unipo_presov.html

Volejbalisti odteraz VK MIRAD UNIPO Prešov

Po predčasne ukončenej sezóne v jari tohto roku sa nezadržateľne blíži nový ročník mužskej volejbalovej extraligy. Prešovskí volejbalisti do nej vstúpia v zmodernizovanej športovej hale s novým názvom, logom a tvárami.

Dlho očakávaný návrat do domovského stánku Športovej haly Prešovskej univerzity v Prešove plánujú Miraďáci osláviť vo veľkom štýle. „Ďakujeme vedeniu univerzity, že sa po rekonštrukcii vraciame do priestorov, ktoré zažili všetky najväčšie úspechy prešovského mužského volejbalu. Dlhoročné spojenie značiek klubu a akademickej pôdy sme sa pri tejto príležitosti rozhodli zvýrazniť v celej marketingovej a mediálnej komunikácii.“ začal vyjadrenie generálny manažér Marián Palenčar. „Do extraligy sme družstvo prihlásili pod názvom VK MIRAD UNIPO Prešov a korekciou prešlo aj oficiálne logo. Zachovali sme jeho historický tvar, zjednodušili font písma a do popredia vybrali volejbalovú loptu a univerzitný prvok sovy. Sova je prirodzeným symbolom akademického prostredia, múdrosti, ale je to tiež dravý živočích, ktorý je známy svojou trpezlivosťou a bojovnosťou. Tak sa chceme prezentovať aj my na ihrisku, “ vysvetlil.

Okrem avizovanej zmeny na trénerskej stoličke, ktorú obsadil skúsený reprezentačný lodivod Marek Kardoš sa úpravy nevyhli ani samotného družstva. Skladba hráčskeho kádra nebola vzhľadom na situáciu s koronavírusom jednoduchá, ale prebiehala pokojne. „Ročný angažmán sa skončil poľskému univerzálovi Mateuszovi Śnieżekovi a zmluvné vzťahy ukončili blokár Matúš Margicin a nahrávač Juraj Jurko, “ vyratúva odchody manažér a jedným dychom predstavuje nových hráčov.
„So začiatkom letnej prípravy sa trénerovi Kardošovi hlásilo hneď trio nováčikov. Z rakúskeho Waldviertel Team a s množstvom zahraničných skúsenosti prišiel poľský univerzál s gréckym občianstvom Łukasz Szarek. Na razantné prešovské útoky bude „servírovať“ lopty mladý nahrávač Peter Porubský, ktorý väčšinu svojej kariéry pôsobil v rodnej Nitre a Prievidzi výrazne pomohol k zisku Slovenského pohára. Treticu uzatvára mladý východniar Vincent Rzyman, ktorý vo svojom prvom komerčnom klubovom angažmáne spojí volejbal a vysokoškolské štúdium na Prešovskej univerzite.“

Ambície družstvo netají. "Napriek náročnej situácií v športe máme najvyššie ciele, “ stručne komentoval tréner Marek Kardoš.

Pandemická situácia stále komplikuje podmienky usporadúvania verejných halových športových podujatí. „Nové potvrdené prípady ochorenia COVID-19 v okrese pribúdajú. Počkáme si na potvrdené informácie. Dbáme na všetky opatrenia, ktoré vydalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v súčinnosti s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Prešove. Do tréningového procesu sme zapracovali pokyny vydané vedením Prešovskej univerzity v Prešove a počas zápasov budú vykonané všetky úkony súvisiace s opatreniami Slovenskej volejbalovej federácie. Hráči prešli testovaním s negatívnym výsledkom a v prípade potreby sme pripravení na ďalšie testovanie. Hľadáme možnosti, ako divákom poskytnúť zážitok z hry aj v prípade, že sa nebudú môcť osobne dostaviť do športovej haly.“

Ak tomu nezabráni vývoj epidemiologickej situácie na Slovensku, tak letná príprava vyvrcholí štartom Edymax extraligy, ktorý je z rozhodnutia federácie naplánovaný na 26. september 2020.

 
15.9.2020 | Autor: Jana Palenčarová | Šport | čítané: 1207 krát