Piatok, 17. máj 2024
Meniny má Gizela | zajtra Viola

Volejbalisti odteraz VK MIRAD UNIPO Prešov

Po predčasne ukončenej sezóne v jari tohto roku sa nezadržateľne blíži nový ročník mužskej volejbalovej extraligy. Prešovskí volejbalisti do nej vstúpia v zmodernizovanej športovej hale s novým názvom, logom a tvárami.

Dlho očakávaný návrat do domovského stánku Športovej haly Prešovskej univerzity v Prešove plánujú Miraďáci osláviť vo veľkom štýle. „Ďakujeme vedeniu univerzity, že sa po rekonštrukcii vraciame do priestorov, ktoré zažili všetky najväčšie úspechy prešovského mužského volejbalu. Dlhoročné spojenie značiek klubu a akademickej pôdy sme sa pri tejto príležitosti rozhodli zvýrazniť v celej marketingovej a mediálnej komunikácii.“ začal vyjadrenie generálny manažér Marián Palenčar. „Do extraligy sme družstvo prihlásili pod názvom VK MIRAD UNIPO Prešov a korekciou prešlo aj oficiálne logo. Zachovali sme jeho historický tvar, zjednodušili font písma a do popredia vybrali volejbalovú loptu a univerzitný prvok sovy. Sova je prirodzeným symbolom akademického prostredia, múdrosti, ale je to tiež dravý živočích, ktorý je známy svojou trpezlivosťou a bojovnosťou. Tak sa chceme prezentovať aj my na ihrisku, “ vysvetlil.

Okrem avizovanej zmeny na trénerskej stoličke, ktorú obsadil skúsený reprezentačný lodivod Marek Kardoš sa úpravy nevyhli ani samotného družstva. Skladba hráčskeho kádra nebola vzhľadom na situáciu s koronavírusom jednoduchá, ale prebiehala pokojne. „Ročný angažmán sa skončil poľskému univerzálovi Mateuszovi Śnieżekovi a zmluvné vzťahy ukončili blokár Matúš Margicin a nahrávač Juraj Jurko, “ vyratúva odchody manažér a jedným dychom predstavuje nových hráčov.
„So začiatkom letnej prípravy sa trénerovi Kardošovi hlásilo hneď trio nováčikov. Z rakúskeho Waldviertel Team a s množstvom zahraničných skúsenosti prišiel poľský univerzál s gréckym občianstvom Łukasz Szarek. Na razantné prešovské útoky bude „servírovať“ lopty mladý nahrávač Peter Porubský, ktorý väčšinu svojej kariéry pôsobil v rodnej Nitre a Prievidzi výrazne pomohol k zisku Slovenského pohára. Treticu uzatvára mladý východniar Vincent Rzyman, ktorý vo svojom prvom komerčnom klubovom angažmáne spojí volejbal a vysokoškolské štúdium na Prešovskej univerzite.“

Ambície družstvo netají. "Napriek náročnej situácií v športe máme najvyššie ciele, “ stručne komentoval tréner Marek Kardoš.

Pandemická situácia stále komplikuje podmienky usporadúvania verejných halových športových podujatí. „Nové potvrdené prípady ochorenia COVID-19 v okrese pribúdajú. Počkáme si na potvrdené informácie. Dbáme na všetky opatrenia, ktoré vydalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v súčinnosti s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Prešove. Do tréningového procesu sme zapracovali pokyny vydané vedením Prešovskej univerzity v Prešove a počas zápasov budú vykonané všetky úkony súvisiace s opatreniami Slovenskej volejbalovej federácie. Hráči prešli testovaním s negatívnym výsledkom a v prípade potreby sme pripravení na ďalšie testovanie. Hľadáme možnosti, ako divákom poskytnúť zážitok z hry aj v prípade, že sa nebudú môcť osobne dostaviť do športovej haly.“

Ak tomu nezabráni vývoj epidemiologickej situácie na Slovensku, tak letná príprava vyvrcholí štartom Edymax extraligy, ktorý je z rozhodnutia federácie naplánovaný na 26. september 2020.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK