PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19134/vyhlasenie_mesta_presov_k_uhrade_zavazkov_voci_spolocnosti_matijka-_s-r-o.html

Vyhlásenie mesta Prešov k úhrade záväzkov voči spoločnosti Matijka, s.r.o

Mesto Prešov vyplatilo spoločnosti Matijka s.r.o. za vykonané záchranné práce po výbuchu plynu na Mukačevskej ulici sumu len do výšky stanovenej v znaleckom posudku z Ústavu súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity v Žiline. Zvyšnú vyfakturovanú čiastku radnica naďalej považuje za nedôvodnú.

Dňa 11.8.2020 bola na Mestský úrad v Prešove elektronickou poštou doručená zásielka z Okresného súdu Banská Bystrica, ktorá obsahovala platobný rozkaz v právnej veci žalobcu - firmy Matijka s.r.o. , proti Mestu Prešov, o zaplatenie sumy 768.481,98 eur.

Kompetentní zamestnanci Mestského úradu v Prešove svojou nečinnosťou zavinili, že odpor na súd mesto Prešov nestihlo podať v zákonom stanovenej lehote. Radnica podala odpor proti platobnému rozkazu ihneď po zistení tejto skutočnosti.

Vzhľadom na uvedené skutočnosti sa mesto Prešov rozhodlo okamžite ukončiť pracovný pomer s tromi zamestnancami z dôvodu vážneho porušenia pracovnej disciplíny.

Vychádzajúc zo Zákona o ochrane osobných údajov mesto Prešov nebude poskytovať k tejto záležitosti žiadne bližšie informácie.

 
11.9.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 847 krát