Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Vyhlásenie mesta Prešov k úhrade záväzkov voči spoločnosti Matijka, s.r.o

Mesto Prešov vyplatilo spoločnosti Matijka s.r.o. za vykonané záchranné práce po výbuchu plynu na Mukačevskej ulici sumu len do výšky stanovenej v znaleckom posudku z Ústavu súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity v Žiline. Zvyšnú vyfakturovanú čiastku radnica naďalej považuje za nedôvodnú.

Dňa 11.8.2020 bola na Mestský úrad v Prešove elektronickou poštou doručená zásielka z Okresného súdu Banská Bystrica, ktorá obsahovala platobný rozkaz v právnej veci žalobcu - firmy Matijka s.r.o. , proti Mestu Prešov, o zaplatenie sumy 768.481,98 eur.

Kompetentní zamestnanci Mestského úradu v Prešove svojou nečinnosťou zavinili, že odpor na súd mesto Prešov nestihlo podať v zákonom stanovenej lehote. Radnica podala odpor proti platobnému rozkazu ihneď po zistení tejto skutočnosti.

Vzhľadom na uvedené skutočnosti sa mesto Prešov rozhodlo okamžite ukončiť pracovný pomer s tromi zamestnancami z dôvodu vážneho porušenia pracovnej disciplíny.

Vychádzajúc zo Zákona o ochrane osobných údajov mesto Prešov nebude poskytovať k tejto záležitosti žiadne bližšie informácie.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK