Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Mesto Prešov reaguje na nepravdivé informácie uverejnené na webovej stránke denníka Plus jeden deň

Mesto Prešov k dnešnému dňu neeviduje žiadne exekučné konanie, ktoré by bolo vedené proti mestu zo strany spoločnosti Matijka s.r.o. Mesto Prešov doteraz zaplatilo firme Matijka s.r.o. len časť faktúry vo výške 250 tisíc eur, pričom o tejto skutočnosti sme informovali aj na tlačovom brífingu dňa 4.8.2020.

Mesto Prešov je ochotné zaplatiť zvyšnú časť odplaty za záchranné práce vykonané na Mukačevskej ulici do výšky znaleckého posudku Ústavu súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity v Žiline. Medializované informácie o tom, že firma Matijka s.r.o. sa obrátila na exekútora, ktorý peniaze stiahol z účtu mesta Prešov sa nezakladajú na pravde.

Mesto Prešov k dnešnému dňu neukončilo pracovný pomer so žiadnym zo zamestnancov v súvislosti s tragickou udalosťou na Mukačevskej ulici, respektíve v súvislosti s úhradou záväzkov voči spoločnosti Matijka s.r.o. za vykonané záchranné práce.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK