PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19120/zs_mirka_nespora_zostava_docasne_zatvorena.html

ZŠ Mirka Nešpora zostáva dočasne zatvorená

Základná škola Mirka Nešpora v Prešove zostáva na základe nariadenia RÚVZ v Prešove a zasadnutia krízového štábu aj naďalej zatvorená, a to do 13. septembra 2020. Počas jej uzatvorenia bude zrealizovaná dezinfekcia priestorov.

Dôvodom zatvorenia školy bolo, že u jedného z pedagogických zamestnancov ZŠ bolo potvrdené ochorenie COVID-19. Tento zamestnanec o tom následne upovedomil riaditeľa ZŠ. Po preverení celej situácie bolo zistené, že tento zamestnanec neprišiel do kontaktu s nikým zo žiakov ZŠ. Na pracovisku sa nachádzal len v čase príprav nového školského roka, a to od 24.8. do 28.8.2020, pričom boli dodržané všetky predpísané bezpečnostné nariadenia.

Pracovníci školy, ktorí boli v kontakte s týmto zamestnancom boli telefonicky informovaní pracovníkom Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove o karanténe do 7.9.2020. Vzhľadom na túto skutočnosť sa 4.9.2020 uskutočnilo testovanie všetkých pracovníkov školy na prítomnosť ochorenia COVID-19.

63 testov bolo negatívnych, 1 test bol pozitívny. Podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove budú testovaní aj žiaci z triedy, s ktorými bol pozitívne testovaný zamestnanec školy v kontakte.

Vyučovanie bude dočasne prebiehať dištančnou formou. Škola postupuje podľa vypracovaného Krízového scenára a Usmernenia v prípade prerušenia prezenčnej výučby, ktoré si vypracovala na základe dotazníka od rodičov a pripomienkovania pedagogických pracovníkov.

 
8.9.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1185 krát