Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

V Prešove sa stretli členovia Spoločnosti Parkinson Slovensko

V Prešove sa koncom augusta uskutočnilo valné zhromaždenie Spoločnosti Parkinson Slovensko. Jej členovia si okrem stretnutia v priestoroch mestského úradu pozreli aj historické centrum nášho mesta a zašportovali si.

Spoločnosť Parkinson Slovensko združuje ľudí z celého Slovenska, ktorí sa po prvýkrát stretli v Prešove, aby si vymenili skúsenosti, navzájom sa povzbudili a rozvíjali spoločenské kontakty i pohybové aktivity. Toto občianske združenie vzniklo v roku 2009 z iniciatívy pacientov postihnutých Parkinsonovou chorobou. Dostáva sa do povedomia verejnosti rôznymi akciami, a to najmä počas Svetového dňa Parkinsonovej choroby.

Členovia ligy Parkinson Slovensko sa stretli v zasadacej miestnosti Mestského úradu v Prešove, kde sa im prihovoril viceprimátor Vladimír Feľbaba. Po prehliadke historických pamiatok mesta Prešov členovia ligy odštartovali prvý ročník bowlingového turnaja Parkinson Slovensko. Z Prešova sa vybrali aj na Domašu, kde si nenechali ujsť plavbu loďou Bohemia.

„Keď to podmienky a zdravie dovolia, bowling bude pravidelne rozdávať radosť z hry, ale aj zo spoločných stretnutí. Pevne verím, že sa naši hostia cítili u nás dobre a odniesli si z východu nezabudnuteľné zážitky, " hovorí Viera Vrábľová, ktorá koordinovala prešovské stretnutie Spoločnosti Parkinson Slovensko. Podujatie sa uskutočnilo pod záštitou Andrey Turčanovej, primátorky mesta Prešov.

Cieľom Spoločnosti Parkinson Slovensko je pomáhať parkinsonikom prekonávať a kompenzovať dôsledky ich postihnutia, pomáhať prekonávať psychické bariéry, poskytovať informácie a poradenstvo, stretávať sa a nadväzovať kontakty v regionálnych kluboch, rozvíjať športové pohybové aktivity a byť podporou pre jednotlivých členov, nakoľko spolupracuje s lekármi, farmaceutmi či odborníkmi zo sociálnej oblasti.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK