Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach v marginalizovaných rómskych komunitách

Mesto Prešov bolo vybrané ako jedno z viac ako 70 miest a obcí na Slovensku do Zisťovania o príjmoch a životných podmienkach v marginalizovaných rómskych komunitách (EU SILC MRK) pre rok 2020. Do zisťovania je zaradených viac ako 1 000 domácností. Zisťovanie sa uskutoční od 2. septembra do 10. novembra 2020.

Štatistický úrad SR v spolupráci s Úradom splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity realizuje v roku 2020 Zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach v marginalizovaných rómskych komunitách (EU SILC MRK). Zisťovanie sa vykonáva na základe uznesení vlády SR č. 1/2012 a č. 87/2017. Cieľom tohto zisťovania je zistiť príjmovú situáciu a životné podmienky marginalizovaných rómskych komunít.

V tomto období vybrané domácnosti v Prešove navštívi zamestnanec Štatistického úradu SR poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. Všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky. Ochranu dôverných štatistických údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike v znení neskorších predpisov a ochranu osobných údajov Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov. Za ochranu dôverných aj osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky, ktorého zamestnanci sú viazaní mlčanlivosťou o všetkých štatistických údajoch a osobných údajoch, ktoré sa pri svojej práci dozvedia.

Podrobnejšie informácie sa môžete dozvedieť na stránke ŠÚ SR na adrese www.statistics.sk alebo telefonicky na telefónnom čísle 051/7735 321 - lng. lveta Popovcová, vedúca oddelenia, adresa: Plzenská 2, 080 16 Prešov.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK