Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach v marginalizovaných rómskych komunitách

Mesto Prešov bolo vybrané ako jedno z viac ako 70 miest a obcí na Slovensku do Zisťovania o príjmoch a životných podmienkach v marginalizovaných rómskych komunitách (EU SILC MRK) pre rok 2020. Do zisťovania je zaradených viac ako 1 000 domácností. Zisťovanie sa uskutoční od 2. septembra do 10. novembra 2020.

Štatistický úrad SR v spolupráci s Úradom splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity realizuje v roku 2020 Zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach v marginalizovaných rómskych komunitách (EU SILC MRK). Zisťovanie sa vykonáva na základe uznesení vlády SR č. 1/2012 a č. 87/2017. Cieľom tohto zisťovania je zistiť príjmovú situáciu a životné podmienky marginalizovaných rómskych komunít.

V tomto období vybrané domácnosti v Prešove navštívi zamestnanec Štatistického úradu SR poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. Všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky. Ochranu dôverných štatistických údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike v znení neskorších predpisov a ochranu osobných údajov Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov. Za ochranu dôverných aj osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky, ktorého zamestnanci sú viazaní mlčanlivosťou o všetkých štatistických údajoch a osobných údajoch, ktoré sa pri svojej práci dozvedia.

Podrobnejšie informácie sa môžete dozvedieť na stránke ŠÚ SR na adrese www.statistics.sk alebo telefonicky na telefónnom čísle 051/7735 321 - lng. lveta Popovcová, vedúca oddelenia, adresa: Plzenská 2, 080 16 Prešov.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK