Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Mesto Prešov sa v septembri zapojí do súťaže Do práce na bicykli

Mesto Prešov sa aj tento rok zapojí do národnej kampane Do práce na bicykli. Celoslovenská súťaž potrvá od 1. do 30. septembra 2020.

Mesto Prešov každoročne prispieva k zlepšovaniu klímy a znižovaniu uhlíkovej stopy aj aktívnou účasťou v rámci kampane Do práce na bicykli, ktorá bola z dôvodu šírenia ochorenia COVID-19 presunutá na mesiac september. Súťaž je určená tímom zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie, ktoré sa do súťaže zaregistrujú a potvrdia, že budú v období od 1. do 30. septembra 2020 dochádzať do práce na bicykli.

Do práce na bicykli je národná kampaň, ktorú vyhlasuje Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky. Jej hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce. Vlani sa do súťaže zapojilo viac ako 11 000 ľudí.

Princípom tejto súťaže je dochádzať počas mesiaca september do práce na bicykli, čím človek podporí myšlienku ekologickej, zdravej a finančne výhodnej dopravy do zamestnania. Registrovaní zamestnanci budú zároveň súťažiť o viaceré zaujímavé ceny, podporia mesto Prešov v celoslovenskej súťaži samospráv, a najmä spravia niečo pre svoje zdravie.

Staňte sa aj vy súčasťou najväčšej kampane podporujúcej rozvoj cyklistickej dopravy na Slovensku. Zaregistrujte sa, vysadnite na bicykel a spoznajte všetky výhody, ktoré jazda na dvoch kolesách prináša. Viac informácií nájdete na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu, kde sa môžete zaregistrovať najneskôr do 7. septembra 2020.

Zaregistrovať sa môžu 2 - 4 členné tímy, ktoré vytvoria zamestnanci firiem, inštitúcií a organizácií. Tie budú počas mesiaca september dochádzať do zamestnania a budú si o tom viesť evidenciu na stránke www.dopracenabicykli.eu.

Hoci je súťaž najmä o bicyklovaní, zapojiť sa môžu aj zamestnanci dochádzajúci do práce MHD alebo peši. Tí budú mať počas septembra možnosť zistiť, koľko CO2 svojím ekologickým spôsobom dopravy do práce v porovnaní s cestou autom ušetrili a pomôžu tiež vylepšiť celkové štatistiky mesta Prešov, ale aj celého Slovenska.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK