PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19101/na_vynovene_ulice_stefanikova_a_hviezdoslavova_sa_vrati_doprava.html

Na vynovené ulice Štefánikova a Hviezdoslavova sa vráti doprava

Štefánikova a Hviezdoslavova pri OC Forum budú opäť plne prejazdné. Novinkou bude jednosmerka na ulici Janka Borodáča v smere od Pavlovičovho námestia na Štefánikovu ulicu.

Na časti prešovských ulíc Štefánikova a Hviezdoslavova, ktoré boli niekoľko mesiacov uzavreté, sa opäť vráti dopravný ruch a chodci. Kompletná rekonštrukcia cestných komunikácií a chodníkov v okolí Obchodného centra Forum je už ukončená. Uzávierka ulíc trvá od 10. februára 2020 a skončí sa 31. augusta 2020.

V súvislosti s ukončením uzávierky ulíc Štefánikova a Hviezdoslavova bude od 01.09.2020 (od skorých ranných hodín) obnovená cestná premávka na oboch uliciach. Zároveň bude sprevádzkovaná zmodernizovaná cestná dopravná signalizácia na križovatke ulíc Štefánikova – Grešova – Masarykova – Hlavná, taktiež novovybudovaná cestná dopravná signalizácia pre chodcov na Hviezdoslavovej ulici a cestná dopravná signalizácia pre chodcov na Okružnej ulici. Signálny plán cestnej dopravnej signalizácie na križovatke ulíc Okružná a Požiarnická sa vráti do svojho pôvodného režimu.

Od začiatku septembra začnú premávať po uliciach Štefánikova a Hviezdoslavova linky MHD. Do svojich pôvodných trás sa vrátia všetky linky, teda č. 29, 32 a 32A.

Oplotenie staveniska bude posunuté a osadené po obvode stavby Obchodného centra Forum. Z dočasného parkoviska na mieste bývalej tržnice, ktoré slúžilo počas uzávierky komunikácie pre obyvateľov bytového domu na Hviezdoslavovej ulici bude vytvorený priestor pre zásobovanie a logistiku stavby obchodného centra. Presun oplotenia a odinštalovanie dočasného dopravného značenia bude prebiehať v noci z 31.08.2020 na 01.09.2020.

V súvislosti s ukončením uzávierky ulíc Štefánikova a Hviezdoslavova dochádza aj k zjednosmerneniu ulice Janka Borodáča v smere od Pavlovičovho námestia na Štefánikovu ulicu. Bude tak zokruhovaná cestná premávka po uliciach Hviezdoslavova, Janka Borodáča a Štefánikova a pribudnú parkovacie miesta na jednosmerných častiach Hviezdoslavovej ulice a ulice Janka Borodáča, čo prinesie uľahčenie parkovania pre obyvateľov týchto ulíc, a taktiež pre klientov Finančnej správy a pre vodičov privážajúcich a odvážajúcich deti z a do Evanjelickej spojenej školy.

 
29.8.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Doprava | čítané: 971 krát