PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19091/o_zazitkovy_produkt_objavte_poloniny_je_velky_zaujem.html

O zážitkový produkt Objavte Poloniny je veľký záujem

O zážitkový produkt Objavte Poloniny, ktorý je naplánovaný na tento víkend (21. – 23.8.), je veľký záujem. Svedčí o tom približne 300 predaných vstupeniek. Tie si budú môcť záujemcovia kúpiť aj v sobotu priamo v území na troch miestach – Runina, Ulič a Uličské Krivé

Trojdňové podujatie ponúka spleť rôznych zážitkov. Návštevníci Polonín sa môžu tešiť na kurzy tradičných remesiel. Vyskúšať si môžu tkáčstvo, košikárstvo, korytárstvo, výrobu píšťal a drevených ozdôb, keramiky, ale aj liečivých mastičiek. Všetky tieto kurzy budú prebiehať priamo u remeselníkov alebo v obciach Ulič a Nová Sedlica. Účastníci zážitkov si svoje výrobky odnesú domov ako spomienku na tento víkend.

Okrem toho sa môžu tešiť aj na lokálnu gastronómiu. V prípade záujmu ochutnajú trené či tatarčané pirohy, oprobovať môžu aj pečenie chleba v hlinenej peci alebo prípravu domácich sirupov. Víkendové zážitky budú doplnené aj o zaujímavý program. Piatok to bude premietanie filmov pre deti, v sobotu zas dramatizované čítanie poviedok rusínskeho spisovateľa Štefana Suchého zo Stakčína a večer je pripravený koncert kapely zo Svidníka Piňazi De?.

Objavte Poloniny je výbornou príležitosťou ako spoznať tento kút Slovenska, ktorý v sebe ukrýva aj také klenoty, ako sú pralesy s pečaťou UNESCO, Park tmavej oblohy či nezameniteľná rusnácka kultúra a pútavá história. Zažite ich na vlastnej koži v podobe niekoľkých aktivít, ako sú sprevádzané cyklopotulky, pozorovanie hviezd i život vtákov, vtipné historky o miestnych legendách či rozprávanie o historických udalostiach. Toto a omnoho viac nájdete v Poloninách počas troch dní plných zážitkov.

Zážitkový víkend Objavte Poloniny realizuje občianske združenie Take naše v spolupráci s partnermi: Správa Národného parku Poloniny, Slovenský zväz astronómov, Slovenská astronomická spoločnosť pri SAV, OOCR Horný Zemplín a Horný Šariš, Múzeum rusínskej kultúry, KOCR Severovýchod Slovenska, Nadácia SPP a Korzár.

 
20.8.2020 | Autor: Michaela Zdražilová | Tip na výlet | čítané: 1476 krát