Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Objasnená lúpež v záložni v Prešove

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove na základe dôkaznej situácie vzniesol obvinenie 21 ročnému Miroslavovi z Košíc, zo zločinu lúpeže. Mladík sa tohto závažného trestného činu dopustil 11.06.2020 krátko po obede na Ul. M. Benku v Prešove.

V uvedený deň Miroslav vošiel do záložne, preskočil drevený pult so sklenenou zábranou a pristúpil k 74 ročnej pani (ktorá sa tam nachádzala) so slovami, že ide o prepad. Mladík si pýtal zlato, pričom rukami chytil pani okolo krku a začal ju škrtiť. Žena sa obávala o svoj život i zdravie a preto páchateľovi povedala, aby si zobral, čo chce. Miroslav vzal rôzne zlaté šperky a odišiel z predajne preč. Zranenia, ktoré utrpela napadnutá žena si vyžiadali lekárske ošetrenie. Vlastník záložne škodu na ukradnutých šperkoch vyčíslil na 15.000, - Eur.

Ak sa obvinenému vina preukáže, hrozí mu podľa zákona trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Na tomto prípade intenzívne pracovala prešovská polícia v spolupráci s košickými policajtmi. Aj vďaka vynikajúcej vzájomnej spolupráci sa tento prípad podarilo objasniť.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK