Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Riziko požiarov sa v týchto dňoch môže zvýšiť, v lesoch je potrebné dodržiavať pravidlá

Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Prešove upozorňuje občanov na čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov, a to od 10.8.2020 od 14.00 hod. až do odvolania.

Z hľadiska vývoja meteorologickej situácie na území Slovenska a predovšetkým vyšších teplôt s nedostatkom zrážok, dochádza k zvýšenému riziku vzniku požiarov na lesných pozemkoch, ktoré môžu spôsobiť veľké materiálne a environmentálne škody, ako aj ohroziť zdravie a životy občanov.

OR HaZZ v Prešove preto vyhlásilo čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme, ktorý platí v územnom obvode okresov Prešov a Sabinov, a to od 10.8.2020 od 14.00 hod. až do odvolania.

V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov je potrebné dodržiavať pravidlá protipožiarnej bezpečnosti. Na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme je preto zakázané fajčiť, odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety, používať otvorený plameň, vypaľovať porasty bylín, kríkov alebo stromov či spaľovať horľavé látky.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK