Utorok, 14. máj 2024
Meniny má Bonifác | zajtra Žofia

3b PHbL: O víťazovi rozhodne až piaty zápas !!!

3b Prešovská Hokejbalová liga a jej nekonečne dlhá sezóna, zapríčinená vírusom COVID- 19 sa nám už ale nezadržateľne blíži ku koncu a v nesmierne vyrovnanej finálovej sérii medzi HBK SENATROSRS Trebišov a domácim HOKEJBAL Prešov o.z. (2:2), tak o držiteľovi, pre oboch premiérového majstrovského pohára rozhodne, až piaty zápas.

Pozvánka
Pozvánka

Výsledky:

1. zápas:
HBK SENATORS Trebišov - HOKEJBAL Prešov o.z. 5:6 (1:0, 2:5, 2:1)
Góly: J. Havrilčák 3, R. Fecko 2 - V. Staš 4, G. Longauer 2
Brankári: Kudľak - Maruščák
Vylúčenia: 3:1
Využitá pr.hra: 0:1
Rozhodcovia: Francan , Timočko
Priebeh: 3:0, 3:5, 4:5, 4:6
Stav série: 0:1
Rozpačitý začiatok a nervozita Prešovčanov + lekcia zo skúsenosti a efektivity = 3:0 v 20 minúte zápasu! Potom sa však na striedačke hostí (podľa zápisu) udialo niečo neuveriteľné a hlavne po galapredstavení "deduškov" M. Sála, M. Hopkovič, M. Koma, M. Kuchár a V. Staš, si prvý bod na svoje konto pripísali práve hokejbalisti v dresoch HOKEJBAL Prešov o.z..

2. zápas:
HOKEJBAL Prešov o.z. - HBK SENATORS Trebišov 2:3 pp. (2:0, 0:0, 0:2 - 0:1)
Góly: Stanislav, G. Longauer - R. Fecko 2 (rozh. pp.), A. Antal
Brankári: Maruščák - Kudľák
Vylúčenia: 4:1
Využitá pr. hra: 0:1
Rozhodcovia: Urbanec, Krivda
Stav série: 1:1
Tak a Trebišovčania vrátili domácim Prešovčanom požičané z prvého zápasu a pridali aj čerešničku na torte, v podobe gólu Rada Fecka v predĺžení.

3. zápas:
HBK SENATORS Trebišov - HOKEJBAL Prešov o.z. 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Góly: J. Havrilčák - Stanislav (sam.nájazd), Kochan, V. Staš
Brankári: Kudľak - Maruščák
Vylúčenia: 5:3
Využitá pr. hra: 0:1
Rozhodcovia: Hriško, Urbanec
Stav série: 1:2
"Môj dom, môj hrad" v tejto sérii určite neplatí, no naopak "první vyhráni, z kapsy vyháni", alebo mužstvo, ktoré strelilo prvý gól , zápas ešte nevyhralo, tu zatiaľ platí na 100%.

4. zápas:
HOKEJBAL Prešov o.z. - HBK SENATORS Trebišov 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Góly: Mat. Džupina, Habovčík, R. Fecko
Brankári: Maruščák - Kudľák
Vylúčenia: 3:5
Využitá pr. hra: 0:1
Rozhodcovia: Hriško, Krivda
Strely: 27:9
Stav série: 2:2
Prvý „matchball“ na hokejkách domácich odvrátil svojimi neuveriteľnými zákrokmi najlepší brankár, a dovolím si tvrdiť nielen základnej časti 3b PHbL Matej Kudľák, ktorý by hádam ešte ani dnes neťahal loptičku z vlastnej siete.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK