Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

3b PHbL: O víťazovi rozhodne až piaty zápas !!!

3b Prešovská Hokejbalová liga a jej nekonečne dlhá sezóna, zapríčinená vírusom COVID- 19 sa nám už ale nezadržateľne blíži ku koncu a v nesmierne vyrovnanej finálovej sérii medzi HBK SENATROSRS Trebišov a domácim HOKEJBAL Prešov o.z. (2:2), tak o držiteľovi, pre oboch premiérového majstrovského pohára rozhodne, až piaty zápas.

Pozvánka
Pozvánka

Výsledky:

1. zápas:
HBK SENATORS Trebišov - HOKEJBAL Prešov o.z. 5:6 (1:0, 2:5, 2:1)
Góly: J. Havrilčák 3, R. Fecko 2 - V. Staš 4, G. Longauer 2
Brankári: Kudľak - Maruščák
Vylúčenia: 3:1
Využitá pr.hra: 0:1
Rozhodcovia: Francan , Timočko
Priebeh: 3:0, 3:5, 4:5, 4:6
Stav série: 0:1
Rozpačitý začiatok a nervozita Prešovčanov + lekcia zo skúsenosti a efektivity = 3:0 v 20 minúte zápasu! Potom sa však na striedačke hostí (podľa zápisu) udialo niečo neuveriteľné a hlavne po galapredstavení "deduškov" M. Sála, M. Hopkovič, M. Koma, M. Kuchár a V. Staš, si prvý bod na svoje konto pripísali práve hokejbalisti v dresoch HOKEJBAL Prešov o.z..

2. zápas:
HOKEJBAL Prešov o.z. - HBK SENATORS Trebišov 2:3 pp. (2:0, 0:0, 0:2 - 0:1)
Góly: Stanislav, G. Longauer - R. Fecko 2 (rozh. pp.), A. Antal
Brankári: Maruščák - Kudľák
Vylúčenia: 4:1
Využitá pr. hra: 0:1
Rozhodcovia: Urbanec, Krivda
Stav série: 1:1
Tak a Trebišovčania vrátili domácim Prešovčanom požičané z prvého zápasu a pridali aj čerešničku na torte, v podobe gólu Rada Fecka v predĺžení.

3. zápas:
HBK SENATORS Trebišov - HOKEJBAL Prešov o.z. 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Góly: J. Havrilčák - Stanislav (sam.nájazd), Kochan, V. Staš
Brankári: Kudľak - Maruščák
Vylúčenia: 5:3
Využitá pr. hra: 0:1
Rozhodcovia: Hriško, Urbanec
Stav série: 1:2
"Môj dom, môj hrad" v tejto sérii určite neplatí, no naopak "první vyhráni, z kapsy vyháni", alebo mužstvo, ktoré strelilo prvý gól , zápas ešte nevyhralo, tu zatiaľ platí na 100%.

4. zápas:
HOKEJBAL Prešov o.z. - HBK SENATORS Trebišov 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Góly: Mat. Džupina, Habovčík, R. Fecko
Brankári: Maruščák - Kudľák
Vylúčenia: 3:5
Využitá pr. hra: 0:1
Rozhodcovia: Hriško, Krivda
Strely: 27:9
Stav série: 2:2
Prvý „matchball“ na hokejkách domácich odvrátil svojimi neuveriteľnými zákrokmi najlepší brankár, a dovolím si tvrdiť nielen základnej časti 3b PHbL Matej Kudľák, ktorý by hádam ešte ani dnes neťahal loptičku z vlastnej siete.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK