Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Jarková ulica bude dočasne uzavretá

Jarková ulica v centre Prešova bude od 27.7.2020 do 2.8.2020 kompletne uzavretá v úseku približne 500 metrov. Dôvodom je rekonštrukcia kanalizácie, ktorú bude realizovať Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s.

Na základe požiadavky stavebníka, ktorým je Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. , bude 7 dní kompletne uzavretá Jarková ulica v úseku od križovatky s ulicou Tkáčska po vjazd na ulicu Suchomlynská. Tento úsek bude označený dočasným dopravným značením. Dôvodom vylúčenia dopravy v čase úplnej uzávierky ulice je rekonštrukcia kanalizačného zberača.

Náhradné parkovanie vozidiel bude možné na existujúcich parkoviskách v okolí ulice Jarková. Dopravný prístup na Jarkovú ulicu bude možný iba z Šarišskej ulice. Výjazd bude možný len na ulice Suchomlynská, Baštová a Hlavná z konca Jarkovej ulice.

Mesto Prešov ako príslušný cestný správny orgán stanovilo zhotoviteľovi stavby niekoľko podmienok:

- Zhotoviteľ stavby je povinný zabezpečiť podľa možností a charakteru stavebných prác vytvorenie bezpečného koridoru pre peších po celej dĺžke jednotlivých úsekov stavby na Jarkovej ulici, ako aj priečnych prepojení v priestore jednotlivých križovatiek a parkoviska.

- Zhotoviteľ stavby bude v dostatočnom časovom predstihu informovať obyvateľov a vlastníkov nehnuteľností na Jarkovej ulici o plánovanej uzávierke a obchádzkových trasách, o prístupe k nehnuteľnostiam, respektíve o iných dočasných zmenách vyvolaných uzávierkou.

- Žiadateľ zodpovedá na aktuálnosť dopravného značenia počas celej doby uzávierky. V prípade nedodržania daných podmienok znáša všetky právne dôsledky.

- Ak v dôsledku rekonštrukcie dôjde k znečisteniu alebo poškodeniu miestnych komunikácií, verejného priestranstva a verejnej zelene, žiadateľ je povinný okamžite zabezpečiť ich opravu a odstránenie poškodení na vlastné náklady.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK