PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19040/objavte_poloniny.html

Objavte Poloniny

Občianske združenie Take naše vymýšľa a realizuje nápady v oblasti cestovného ruchu a regionálneho rozvoja na Východnom Slovensku. Predstavujú nový projekt Objavte POLONINY, ktorý vymysleli počas obdobia celonárodného pokoja.

Objavte POLONINY je zážitkový víkend, ktorého cieľom je prepojiť návštevníkov regiónu s lokálnou ponukou rôznych typov aktivít. Vypátrali a spojili do jedného podujatia rôznych poskytovateľov, ktorí ponúknu návštevníkom svoje služby, domovy, zručnosti a znalosti regiónu. Mnohí aj po prvýkrát v živote.

Zážitkový víkend je na Slovensku unikátnym konceptom, pretože je to na prvý pohľad festival, avšak jeho atrakcie sú "roztrúsené" po obciach v celej doline. Návštevníkov takto privedie do všetkých záhybov srdca Národného parku Poloniny. Nemasovo, udržateľne anti-covidovo.

Každý poskytovateľ služby vytvoril vlastný "komerčný zážitok", za ktorý zákazník zaplatí. Týmto spôsobom ukážeme miestnym ľuďom, že podnikať v cestovnom ruchu je možné a že dopyt exituje. V rámci víkendu si zákazníci budú môcť vybrať zo širokej ponuky zážitkov:
- Sprevádzané exkurzie do prírody a divočiny
- Pozorovanie Slnka, Mesiaca, planét a hviezd
- "Šikovné ruky celé od múky"
- Remeslá na dotyk
- Cyklo a turistické dlhé dni
- Historické udalosti na vlastnej koži
- Miestny folklór úplne inak
- ... a (skoro) všetko v rusínskej jazykovej mutácii

Objavte POLONINY je výbornou príležitosťou ako spoznať tento kút Slovenska. Príďte sa ponoriť do regiónu, dostaňte pod kožu jeho vône, chute, farby a humor. Všetko v nádhernej prírode, so srdečnými ľuďmi a autenticky po rusnacky!

Tento projekt od prvého dňa realizujú sami a len z vlastných zdrojov. Majú však výborných partnerov: Národný park Poloniny, Slovenský zväz astronómov a Slovenská astronomická spoločnosť pri SAV, OOCR Horný Zemplín a Horný Šariš, Múzeum rusínskej kultúry, KOCR Severovýchod Slovenska.

Cieľom občianskeho združenia Take naše je, aby návštevníci aj miestni poskytovatelia boli po víkende spokojní. Vtedy budú považovať ich pilotný projekt za úspešný, o rok si ho budú chcieť všetci zopakovať, až sa z neho stane pravidelné podujatie.

Dátum konania: 21. – 23. august 2020, okres Snina, Uličská dolina

 
22.7.2020 | Autor: Michaela Zdražilová | Tip na výlet | čítané: 2184 krát