PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/19031/nastala_sezona_stanovaciek-_pozor_na_zlodejov.html

Nastala sezóna stanovačiek, pozor na zlodejov!

Nastála sezóna dovoleniek, výletov i stanovačiek. Tieto príjemné veci často prinášajú so sebou aj zážitky, ktorým by sme sa najradšej vyhli. Ide predovšetkým o krádeže, ktorých sa páchatelia dopúšťajú vo väčšine prípadov len preto, lebo im dáme šancu tak konať.

Nezamykáme stany, chaty, autá, veď sme neďaleko alebo ponechávame svoje cenné či osobné veci položené voľne na stoloch, či na iných viditeľných miestach, ku ktorým je voľný prístup.
Pozor na takéto nezodpovedné a ľahkovážne konanie. Nedávajme zlodejom šancu!

Ponúkame Vám hneď dva prípady krádeži v rekreačnej oblasti Domaša, kde dovolenkujúci nebudú odchádzať s dobrým pocitom.

Polícia v Stropkove objasňuje prípad krádeže, ku ktorej došlo v nočných hodinách dňa 15.07.2020 na brehu vodnej nádrže Domaša, časť Petejovce, v katastri obce Turany nad Ondavou. Neznámy páchateľ z kempového stanu zobral kľúče od vozidla, ktoré boli voľne položené na stolíku. Odomkol vozidlo odstavené pri stane a z batožinového priestoru vzal 2 peňaženky s finančnou hotovosť vo výške 1.500, -Eur a 4.000 Českých korún. Páchateľ vozidlo uzamkol a kľúče nechal na zemi pri aute.

Podobným prípadom sa zaoberá aj poverený príslušníkom Obvodného oddelenia Policajného zboru Slovenská Kajňa. Aj tu páchateľ kradol v nočných hodinách dňa 15.07.20202, v oblasti Domaša – Nová Kelča, časť Krym. Otvoril zips na stane, vošiel dnu a priamo zo zápästia 40 ročného muža z obce Turá Lúka vzal hodinky a zo zeme vzal kľúče od osobného vozidla. Otvoril vozidlo zaparkované neďaleko stanu a z odkladacieho priestoru z peňaženky vzal 570. - Eur. Poškodený majiteľ škodu vyčíslil na 1.200. -Eur.

 
17.7.2020 | Autor: Jana Ligdayová | Polícia a záchranné zložky | čítané: 758 krát