Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Mestská polícia Prešov upozorňuje vodičov, aby v lete nenechávali deti v aute

Mestská polícia Prešov varuje vodičov pred nebezpečenstvom, ktoré číha na deti v aute najmä v letných mesiacoch. Opatrenia sa týkajú aj domácich miláčikov.

Aj keď teploty u nás zatiaľ nedosahujú práve tropický charakter, vždy je na mieste byť zodpovedný, a to najmä pri vystupovaní z auta. Mestská polícia Prešov upozorňuje vodičov, aby sa pri vystupovaní z auta vždy otočili za seba a presvedčili sa, či na zadnom sedadle nesedí spiace dieťa, alebo domáci miláčik, na ktoré môžu v dnešnej uponáhľanej dobe, žiaľ, ľahko zabudnúť.

Mestská polícia Prešov tiež odporúča vodičom, aby svoje tašky, kabelky, alebo iné osobné veci odložili na zadné sedadlo k dieťaťu, a tak mali o ďalší dôvod viac sa pri vystupovaní obzrieť aj na zadné sedadlá.

„Nenechávajte dieťa alebo zviera vedome v uzatvorenom motorovom vozidle, hoci len na chvíľu. Interiér motorového vozidla sa môže totiž rýchlo vyhriať a dosiahnuť teplotu blížiacu sa k 50 stupňom Celzia už za jednu hodinu. A to už je vážne nebezpečenstvo pre dieťa alebo zviera v aute, " pripomína MsP Prešov, ktorej príslušníci sa počas výkonu hliadkovej činnosti zameriavajú aj na túto oblasť, no apelujú najmä na zodpovednosť vodičov áut.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK