Piatok, 31. máj 2024
Meniny má Petronela, Petrana | zajtra Žaneta

Mestská polícia Prešov upozorňuje vodičov, aby v lete nenechávali deti v aute

Mestská polícia Prešov varuje vodičov pred nebezpečenstvom, ktoré číha na deti v aute najmä v letných mesiacoch. Opatrenia sa týkajú aj domácich miláčikov.

Aj keď teploty u nás zatiaľ nedosahujú práve tropický charakter, vždy je na mieste byť zodpovedný, a to najmä pri vystupovaní z auta. Mestská polícia Prešov upozorňuje vodičov, aby sa pri vystupovaní z auta vždy otočili za seba a presvedčili sa, či na zadnom sedadle nesedí spiace dieťa, alebo domáci miláčik, na ktoré môžu v dnešnej uponáhľanej dobe, žiaľ, ľahko zabudnúť.

Mestská polícia Prešov tiež odporúča vodičom, aby svoje tašky, kabelky, alebo iné osobné veci odložili na zadné sedadlo k dieťaťu, a tak mali o ďalší dôvod viac sa pri vystupovaní obzrieť aj na zadné sedadlá.

„Nenechávajte dieťa alebo zviera vedome v uzatvorenom motorovom vozidle, hoci len na chvíľu. Interiér motorového vozidla sa môže totiž rýchlo vyhriať a dosiahnuť teplotu blížiacu sa k 50 stupňom Celzia už za jednu hodinu. A to už je vážne nebezpečenstvo pre dieťa alebo zviera v aute, " pripomína MsP Prešov, ktorej príslušníci sa počas výkonu hliadkovej činnosti zameriavajú aj na túto oblasť, no apelujú najmä na zodpovednosť vodičov áut.

Mohlo by Vás zaujímať
Strelca polícia zadržala
V jednom z prešovských pohostinstiev mal 50 ročný muž vystreliť zo zbrane.
Vozidlo v protismere, vodič pod vplyvom alkoholu
Výsledok presiahol 2,8 promile!
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK