Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Na Sekčove vodiči jazdia po vynovenej križovatke

Na križovatke Armádneho Generála Svobodu – Zemplínska bol vymenený rozpadnutý asfalt a poškodené vpusty dažďovej kanalizácie. Opravené sú už aj zálivy na neďalekej zastávke Martina Benku, ktoré slúžia pre vozidlá MHD.

Na križovatke Armádneho Generála Svobodu – Zemplínska na sídlisku Sekčov už vodiči jazdia po vynovenej ceste. Starý asfalt bol dlhodobo poškodený sieťovými rozpadmi a v blízkosti svetelnej signalizácie sa na vozovke vytvárali koľaje od ťažkých nákladných vozidiel. V rámci rekonštrukcie bola zrealizovaná oprava poškodenej vozovky v pravých jazdných pruhoch v oboch smeroch cesty. Oprava spočívala vo výmene podkladových vrstiev, ich stabilizácii a položení nového asfaltového krytu. Pri Zemplínskej ulici boli vymenené aj cestné obrubníky. Okrem toho boli opravené aj vjazdy a výjazdy zo zastávkových zálivov na susednej zastávke MHD. Na ceste pribudlo taktiež nové vodorovné dopravné značenie.

Súčasťou rekonštrukcie križovatky bola aj oprava a sfunkčnenie dažďovej kanalizácie. Keďže dažďová voda nemala kde odtekať, degradovalo sa podložie a následné poklesy bez odvodnenia nebolo možné opraviť. Nevyhovujúce podložie preukázala aj tlaková skúška. Poškodené uličné vpusty dažďovej kanalizácie boli kompletne vymenené. Zrealizované bola aj oprava drenážneho systému.

Práce realizovala spoločnosť MP KANAL, s.r.o. Odhadovaná cena celej rekonštrukcie je 70 467,85 eur.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK