Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

V zariadení pre seniorov na Cemjate zvládli korona krízu ukážkovo, spustili aj nový systém rezervácie návštev

V Zariadení pre seniorov Harmónia, Prešov - Cemjata zvládli korona krízu na jednotku. Počas mimoriadnej situácie sa u klientov ani zamestnancov nepotvrdil žiadny prípad ochorenia COVID-19. V opatreniach však nepoľavujú ani teraz. Seniorov chránia aj pomocou online registrácie hostí.

Zariadenie pre seniorov na Cemjate postupne aplikuje uvoľnené opatrenia a prispôsobuje režim pre klientov v závislosti od aktuálnej situácie. Od 5. júna 2020 sú v celom areáli povolené návštevy. K seniorom sa však dostanete až po registrácii. Zariadenie totiž spustilo na svojej webovej stránke rezervačný systém, ktorý má preventívne chrániť klientov od možnej nákazy.

Nový systém pre návštevy slúži na to, aby zaevidoval v akej časti zariadenia sa hostia budú pohybovať, respektíve s kým budú prichádzať do kontaktu. V prípade ak by sa u niektorého z klientov zariadenia objavilo podozrenie na prítomnosť ochorenia COVID-19, personál bude môcť jednoducho dohľadať každú osobu, ktorá prišla do kontaktu so seniormi alebo personálom. Zároveň budú môcť odizolovať všetky osoby, ktoré boli potenciálne ohrozené koronavírusom a zaistiť tak bezpečnosť pre ostatných klientov.

Rezervačný systém funguje tak, že príbuzní môžu prísť na návštevu formou objednávky, v ktorej je potrebné uviesť čas, dátum, meno navštevovaného klienta, budovu a miestnosť. Pred každým vstupom do interiéru je však naďalej nevyhnutná dezinfekcia rúk a povinné nosenie rúška na tvári. Nakoľko ide o skupinu ľudí, ktorá je najviac ohrozená ochorením COVID-19, bude všetkým návštevníkom odmeraná aj teplota.

Poďakovanie všetkým zamestnancom zariadenia pre seniorov za ich mimoriadne pracovné nasadenie a ľudský prístup v čase pandémie prišla osobne vyjadriť aj primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová. „Som hrdá na celý tím týchto ľudí, ktorí v najkritickejšom období ukázali svoju profesionalitu a citlivý prístup a s láskou sa starali o tých najzraniteľnejších. Chcem všetkých pracovníkov povzbudiť k tomu, aby nepoľavili vo svojom úsilí a popriať im dostatok energie, ktorú budú určite potrebovať, aby naďalej chránili zdravie našich seniorov, “ uviedla primátorka.

Riaditeľ ZpS Harmónia Dušan Demčák pri tejto príležitosti pre celý pracovný kolektív pripravil spoločné podujatie a vyjadril vďaku za ich obetavosť a nezištnú pomoc. „Cítil som, že tento kolektív už potrebuje byť spolu. Potrebuje sa posunúť, nakopnúť a pokračovať v práci ako doteraz. Na tomto stretnutí sa navzájom povzbudzujeme a aj keď to nie je vždy ľahké, spoločnými silami sa nám pandémiu darí úspešne zvládať, “ dodal Demčák.

Zariadenie pre seniorov na Cemjate zvládlo uplynulé obdobie bez komplikácií, a to aj vďaka tomu, že sa všetci zamestnanci a klienti správali zodpovedne a dodržiavali prísne hygienické a bezpečnostné opatrenia.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK