PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18979/bardejovske_kupele_otvorili_renovovaneho_prominenta.html

Bardejovské kúpele otvorili renovovaného PROMINENTA

V utorok 23.júla 2020 v Bardejovských kúpeľoch, a.s. , v Balneo prevádzke slávnostne otvorili renovované pracovisko PROMINENT, ktoré bude poskytovať klientom nadštandardné služby. Investícia za cca 60 000 eur prinesie vyššiu úroveň služieb, špeciálne kúpele a špeciálne druhy masáží. Pri revitalizácii objektu sa zväčšila aj oddychová zóna, ktorú môžu využiť kúpeľní hostia i samoplatcovia. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s. , Tamara Šatanková.

"Kvôli koronakríze sa uvedenie PROMINENTU do prevádzky oddialilo o niekoľko týždňov. Išlo o pomerne rozsiahlu rekonštrukciu a pre krízu sa dlhšie čakalo na obklady, dlažby a nábytkové časti zariadenia. Práve na tomto pracovisku si naši klienti veľmi radi kupujú nadštandardné procedúry. Medzi obľúbené špeciálne procedúry patria bambusové masáže, masáže s lávovými kameňmi, minerálne kúpele a pivný prísadový kúpeľ. K doterajším procedúram pribudli tri novinky - masáž s bio telovými sviečkami, zábal z bio včelieho vosku a minerálne kúpele s prísadou a lupeňmi ruží, “ vymenovala T. Šatanková.

Dodala, že počas rekonštrukcie v objekte kompletne vymenili elektrické rozvody, rozvody vody a v zóne oddychu pribudla nová nerezová vaňa.

"Verím, že PROMINENT zvýši kvalitu a atraktívnosť poskytovaných služieb a prispeje k reštartu kúpeľov po ich nútenom odstavení počas koronakrízy. Takéto služby vyhľadávajú hlavne VIP klienti a ich podiel by mal časom opäť rásť, “ vyjadrila želanie T. Šatanková.

Sľubný rozvoj pred krízou
Za posledné desaťročie kúpele investovali do svojho rozvoja, vrátane liečebnej starostlivosti, ubytovania a športového vyžitia pre klientov, cca 15 miliónov EUR. V tomto roku okrem PROMINENTA stihli aj komplexnú rekonštrukciu 2. poschodia v Hoteli Ozón, kde zrekonštruovali 42 izieb a 2 apartmány za cca 650 000 EUR.

Ďalšie väčšie investície sa v najbližšom čase neplánujú. Novinkou minuloročnej a tohtoročnej sezóny bol náučný chodník po stopách cisárovnej Sisi, ktorý vedie od hotela Alexander po lesnej cestičke až k hotelu Alžbeta. Aj kaviareň v hoteli Ozón dostala nový šat i meno: , ,Kaviareň SISI“.

Prezidenti aj pomazané hlavy
V nedávnej minulosti využili služby Bardejovských kúpeľov bývalí slovenskí prezidenti Michal Kováč, Rudolf Schuster a Ivan Gašparovič. Rovnako tak bývalý ruský ministerský predseda Viktor Černomyrdin, či bývalí predsedovia českých vlád Jiří Paroubek a Petr Pithard. Bol tu aj maršál Rodion Malinovskij, Koncom 19.stroročia sa tu liečila cisárovná Alžbeta, nazývaná Sisi, predtým aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. , Mária Lujza, neskoršia manželka Napoleóna, ruský cár Alexander I. , či poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského. Podľa týchto pomazaných hláv sú nazvané aj pramene, či liečebné domy v Bardejovských Kúpeľoch.

V Bardejovských kúpeľoch sa liečia onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva a ženské ochorenia. Bardejovská minerálna voda je prírodná-liečivá, slabo až stredne mineralizovaná, hydrogén uhličitanovo-chloridová, sodná, železitá uhličitá, studená, hypotonická, so zvýšeným obsahom kyseliny boritej.

 
25.6.2020 | Autor: Štefan Kuča | Tip na výlet | čítané: 1227 krát