Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Prešovské materské školy budú pre deti otvorené aj počas prázdnin

Mesto Prešov zverejňuje letný harmonogram otvorenia materských škôl. Deti sa počas letných prázdnin môžu hrať a učiť v 17 materských školách.

Prešovské materské školy budú otvorené aj počas letných prázdnin. Počas mesiacov júl a august 2020 bude otvorených 17 materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov podľa harmonogramu od 1. júla do 31. augusta 2020.

Posledný augustový týždeň budú otvorené všetky škôlky s výnimkou tých, v ktorých prebieha rekonštrukcia. Z dôvodu prebiehajúcich stavebných prác budú počas celých mesiacov júl a august zatvorené MŠ Bratislavská a MŠ Bajkalská. Svoje brány v lete neotvorí ani MŠ Hviezdoslavova.

Harmonogram prevádzok jednotlivých materských škôl je zverejnený aj na webových stránkach jednotlivých materských škôl.

Počas letných mesiacov júl a august sa upúšťa od možnosti výberu materskej školy v rôznych mestských častiach. Materské školy budú otvorené len pre deti, ktoré sú prijaté do danej materskej školy.

Platba za školné počas mesiacov júl a august bude realizovaná v súlade s platným VZN č. 4/2019 o výške príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov, a to vo výške 2,00 eur/deň.

Za celodennú stravu rodičia zaplatia 1,74 eur/deň, v prípade diétnej stravy 2,05 eur/deň.

Prílohy
Harmonogram materských škôl leto-Prešov
pdf
90,6 kB
Mohlo by Vás zaujímať
V UNIVERZITNEJ KNIŽNICI OTVORILI INTERAKTÍVNU VÝSTAVU KRESIEB O STRATENOM DEDIČSTVE NAŠICH PREDKOV
Prešov 06. marec 2024 – V Univerzitnej knižnici Prešovskej univerzity v Prešove (UK PU) sa 5. marca konala vernisáž kresieb prešovskej výtvarníčky a vysokoškolskej pedagogičky Ivety Polák Čuchtovej. Na výstave pod názvom Stratené dedičstvo autorka predstavuje 22 kresieb, zobrazujúcich známych i menej známych bohov slovanskej mytológie, približuje kultúru, predstavy o svete i spôsob života dávnych Slovanov.
Začalo sa prihlasovanie do Logickej olympiády pre najmenších
Organizátori ohlásili spustenie registrácie do 9. ročníka Logickej olympiády pre najmenších. Jej cieľom je rozvíjať logické myslenie a zručnosti, ktoré budú predškoláci potrebovať pri vstupe do školy. Registrácia do súťaže, ktorá je určená predškolákom zo slovenských, ale aj českých materských škôl, sa začala 28. februára a potrvá do 30. apríla 2024.
Župná SPŠE Prešov je tretia najlepšia stredná odborná škola v SR
Inštitút INEKO zostavil rebríček slovenských škôl za školský rok 2022/2023. V aktuálnom ročníku hodnotenia sa na popredné miesto znovu prebojovala Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove, ktorú zriaďuje Prešovský samosprávny kraj (PSK). Obhájila v ňom minuloročné tretie miesto. PSK má pritom v kategóriách gymnázií a SOŠ v TOP 10 až trojčlenné zastúpenie a medzi tridsiatkov najlepších celkovo sedem župných škôl.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK