PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18930/obvineny_zo_zlocinu_nedovolene_ozbrojovanie.html

Obvinený zo zločinu nedovolené ozbrojovanie

Vo veci zločinu nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami vedie vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove trestné stíhanie.

V rodinnom dome v obci Drienov ako aj na iných miestach 45 ročný muž bez povolenia držal strelivo (išlo o najmenej 1 669 kusov streliva rôzneho kalibru) ako aj hlaveň s puškohľadom, krátku guľovú strelnú zbraň s optikou, dve dlhé guľové zbrane rôzneho typu, skelet samopalu vz.58 so záverom a mieridlami, 13 kusov komponentov samopalu vz.58, či dve hlavne.

Tento muž bol vo štvrtok (04.06.2020) dopoludnia obmedzený na osobnej slobode, neskôr bol zadržaný ako podozrivý zo spáchania uvedeného zločinu a bol umiestnený do cely policajného zaistenia kde s ním boli vykonávané všetky potrebné procesné úkony.

Na základe dôkaznej situácie vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči tomuto Drienovčanovi z uvedeného trestného činu. Vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie. Zákon pri tomto zločine stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až osem rokov.

 
9.6.2020 | Pridal: Redakcia PIS | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1489 krát