Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

V Zariadení pre seniorov Náruč sa opäť testovalo, koronavírus u nikoho nepotvrdili

Do prešovských zariadení pre seniorov sa koronavírus nedostal. Potvrdili to aj opakované testy, ktoré v týchto dňoch vykonali v ZpS Náruč.

Zamestnanci a prijímatelia sociálnej služby zo Zariadenia pre seniorov Náruč na Veselej ulici v Prešove si takmer po mesiaci zopakovali testy na koronavírus. V dňoch 18. a 19. mája 2020 tu vykonali testovanie na prítomnosť protilátok IgM/IgG proti COVID-19. Celkovo otestovali 214 osôb, pričom výsledok bol u všetkých negatívny.

Testovanie prostredníctvom takzvaných rýchlotestov potvrdilo stav, ktorý bol zistený v zariadení Náruč už pri klasickom testovaní metódou RT-PCR v apríli 2020, kedy testy prítomnosť ochorenia COVID-19 rovnako vylúčili. V zmysle usmernenia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR testovanie vykonali určení kvalifikovaní pracovníci zo zariadenia.

Tieto výsledky opäť potvrdili, že prísne dodržiavanie hygienických a bezpečnostných opatrení v celom zariadení malo zmysel. Prijaté opatrenia však naďalej zostávajú v plastnosti. "Všetkým, ktorí sa zaslúžili o tieto výsledky úprimne ďakujem za vykonanú prácu a želám veľa zdravia i tvorivých nápadov pri zvyšovaní kvality života prijímateľov sociálnej služby, " uviedol Jozef Dobrovič, riaditeľ ZpS Náruč.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK