PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18892/presovcania_sa_mozu_tesit_na_nevsedny_kulturny_zazitok.html

Prešovčania sa môžu tešiť na nevšedný kultúrny zážitok

Mesto Prešov bude jedným zo slovenských miest, ktoré sa stanú dejiskom jedinečného koncertu, ktorý prinesie kultúru naživo priamo na sídlisko. Keďže pri hromadných podujatiach naďalej platia obmedzenia, vystúpenia umelcov si budete môcť vychutnať bezpečne z pohodlia obývačiek.

Koncert s názvom U vás doma sa bude v meste Prešov konať pod záštitou primátorky Andrey Turčanovej. Základným cieľom projektu je povzbudiť ľudí v čase pandémie nového koronavírusu. Organizátor projektu Martin Frimmer priblížil, že zámerom je tiež poďakovať ľuďom „v prvej línii“, lekárom, personálu v seniorských zariadeniach, v nemocniciach, ale aj obyčajným ľuďom v obchodoch.

Koncert s výnimočne komponovaným programom bude vysielaný v priamom prenose prostredníctvom RTVS. V tejto súvislosti prosíme Prešovčanov, aby sa nezhromažďovali v blízkosti konania koncertu, ale vychutnali si ho z televíznej obrazovky alebo priamo zo svojho okna či balkónu.

Prešovský koncert uvidíte naživo už v piatok 22. mája o 20:30 na Jednotke. Moderovať ho bude Milan Junior Zimnýkoval a Stanka Kašperová. Na koncerte vystúpi Katka Knechtová, divadlo Kavej so zábavným seriálom priamo na pódiu, herečky Anička Rakovská, Janka Kovalčíková a kapela Lomnické Čháve. Klavírny sprievod počas koncertu bude mať Daniel Špinar.

Súčasťou programu je výrazný charitatívny moment, realizovaný cez zbierku #ktopomozeslovensku, do ktorej môžu prispievať diváci, ale aj organizácie a firmy. Výťažok zbierky putuje iniciatíve Kto pomôže Slovensku. Viac informácií o iniciatíve nájdete tu: https://ktopomozeslovensku.sk/.

Dočasné obmedzenie parkovania

Priamy prenos si vyžiada dočasné obmedzenie parkovania v lokalite medzi Exnárovou a Karpatskou ulicou na sídlisku Sekčov v blízkosti vnútrobloku, v ktorom sa uskutoční toto podujatie. V danom priestore budú umiestnené prenosové vozidlá RTVS, ktoré slúžia na technické zabezpečenie vysielania priameho prenosu.

Parkovanie bude obmedzené vo štvrtok 21.5.2020 od 08:00 hod. až do odchodu prenosových vozidiel v sobotu doobeda. V danom čase žiadame občanov o ústretovosť a ďakujeme za pochopenie.

ilustračné foto: RTVS

 
19.5.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | Kultúra a voľný čas | čítané: 4655 krát