Pondelok, 29. apríl 2024
Meniny má Lea | zajtra Anastázia

Aj prešovské školy od 1. júna opäť otvoria svoje brány

Školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov sa po dvoch mesiacoch začínajú pripravovať na otvorenie v zmysle usmernení Ministerstva školstva, vedy výskumu a športu SR, hlavného hygienika a krízového štábu.

Základné a materské školy v Prešove každoročne otvárajú svoje brány v septembri po letných prázdninách. Šíriaci sa koronavírus však spôsobil, že všetky školy zostali od polovice marca zatvorené a návrat detí do školských lavíc tak nastane netradične 1. júna.

Mesto Prešov v týchto dňoch v súčinnosti s riaditeľmi základných a materských škôl vyhodnocuje podmienky prevádzky a organizáciu vyučovacieho procesu v jednotlivých školách. Zároveň zisťujeme záujem zo strany rodičov, nakoľko účasť žiakov na vyučovaní v základných školách bude dobrovoľná.

Aktuálne sme vo fáze zabezpečovania hygienických opatrení, vrátane dezinfekcie priestorov, ktoré vyplývajú z pokynov rezortu. Mesto Prešov v spolupráci so zamestnancami všetkých škôl a školských zariadení robí všetky potrebné kroky k tomu, aby mohli byť školy k 1.6.2020 pripravené na návrat detí a žiakov po bezpečnostnej aj hygienickej stránke.

Mesto Prešov sa prikláňa aj k myšlienke prevádzkovania škôl počas letných prázdnin, aby mohlo byť nápomocné rodičom detí v tejto mimoriadnej krízovej situácii. Aj v tomto prípade sa budeme riadiť pokynmi a usmerneniami z Ministerstva Ministerstva školstva, vedy výskumu a športu SR. Pri materských školách budeme dôkladne vyhodnocovať záujem zo strany rodičov, aby mohli svoje deti nechať v škôlkach počas letných prázdnin. Umiestňovanie detí v materských školách však budeme vykonávať prednostne podľa kritérií určených v rozhodnutí ministerstva.

Rodičia detí nájdu potrebné informácie súvisiace so znovuotvorením škôl priamo na stránkach MŠ a ZŠ. Dôležité informácie v krátkom čase zverejníme aj na web stránke mesta Prešov.

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
ŠTÁTNY TAJOMNÍK CHOVANEC DISKUTOVAL SO ŠTUDENTMI PREŠOVSKEJ UNIVERZITY O EURÓPSKEJ ÚNII
Prešov 18. 04. 2024 – O význame a prínosoch členstva Slovenskej republiky v Európskej únii diskutoval s viac ako stovkou študentov Prešovskej univerzity (PU) v Prešove štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ) Rastislav Chovanec.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK