PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18877/wave_centrum_nezavislej_kultury_vas_pozyva_na_svoju_ochutnavku.html

Wave centrum nezávislej kultúry Vás pozýva na svoju ochutnávku

Počas pandémie, keď sme boli doma, vznikal často priestor na vznik niečoho nového. Mnoho umelcov, hudobníkov, hercov pustilo uzdu svojej fantázií a vymýšľali, akým spôsobom sa k ľuďom priblížiť.

Ani Wave~cnk nezaháľal a bol s nami počas pandémie v spojení aspoň online. Touto cestou nám prinášali a prinášaju kvízy, besedy, prednášky, workshopy a koncerty. Najbližie sa môžete tešiť na Literárne soirée dnes o 19:00 hod. a o 20:00 hod. na Fast and SMILE kvíz - Corona online edition #18. V piatok 15.05.2020 o 20:00 hod. si pre vás pripravili koncert Eda Klenu. V nedeľu 17.05.2020 o 18:00 hod. je tu pre vás Mikro Vlnka~ online verzia zábavno-súťažného kvízu pre celú rodinu. A v pondelok 18.05.2020 o 18:00 hod. sa môžete tešiť na prednášku Greencubator: Cirkulárna ekonomika.

Kedže vláda postupne uvoľňuje opatrenia, mnohí z nás si už dopriali chvíle na otvorenej letnej terase podniku. Ak ste to nestihli alebo sa báli, máte možnosť teraz. Wave otvoril svoju letnú terasu zvanú dvor pre verejnosť v čase od 13:00 do 20:00 hodiny. Tento víkend sa Wave ponesie v destilátno-vinnej nálade. Všetko samozrejme za dodržania nariadení (2 ľudia pri stole, stoly od seba 2m, rúško, dezinfekcia).

Wave rozšíril svoju ponuku a prináša vám možnosť ochutnať viacero druhov destilátov a vín. Motivuje nás tak prísť si posedieť na letnú terasu a spoznať niečo nové. V príjemnom prostredí, v spoločnosti blízkej osoby sa cez víkend oboznámite s destilátmi liehovaru Žufánek a novou značku vína Chateau GRAND BARI.

Žufánek je český rodinný ovocný liehovar, ktorý bol založený v roku 2000 s cieľom nadobudnúť zákazníkom slivovicu v kvalite, ktorú poznali iba z domáceho pálenia. Najdôležitejším predpokladom tej najlepšej slivovice je to najkvalitnejšie ovocie. Venujú sa výrobe tradičných 100% ovocných destilátov a botanickým destilátom a likérom. Všetko ovocie pochádza z ich vlastných EKO sadov. Ich filozofia je dopestovať vo vlastnej réžii všetko, čo sa v našich klimatických podmienkach dá.

Chateau GRAND BARI je nová značka vína, reprezentujúca dynamické vinárstvo v Tokajskej oblasti. Vinohradnícke hony sa nachádzajú v katastri obce Veľká Bara. Pri ochrane viníc minimalizujú použitie chemických prípravkov, ale o to intenzívnejšie využívajú prírodné prvky. Všetky vína sú vyrobené len z hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach. Aby tokajské vína získali svoju komplexnosť, musia vyzrievať v malých dubových sudoch, kde vládne čierna pivničná pleseň – Cladosporium cellare. Táto pivničná pleseň tak žije v symbióze s tokajským vínom. Ich produkcia je úplne iná, ako boli z Tokaja zvyknutí a oceňujú suché, ľahké, svieže a minerálne vína.

Veríme, že bude priaznivé počasie a vy si budete môcť vyjsť do mesta a zlepšiť si náladu. Opäť si posedieť s priateľom či priateľkou, manželom či manželkou, kamarátom či kamarátkou. Výber je už na vás.

 
14.5.2020 | Pridal: Redakcia pis.sk | Kultúra a voľný čas | čítané: 2146 krát