
Ani Wave~cnk nezaháľal a bol s nami počas pandémie v spojení aspoň online. Touto cestou nám prinášali a prinášaju kvízy, besedy, prednášky, workshopy a koncerty. Najbližie sa môžete tešiť na Literárne soirée dnes o 19:00 hod. a o 20:00 hod. na Fast and SMILE kvíz - Corona online edition #18. V piatok 15.05.2020 o 20:00 hod. si pre vás pripravili koncert Eda Klenu. V nedeľu 17.05.2020 o 18:00 hod. je tu pre vás Mikro Vlnka~ online verzia zábavno-súťažného kvízu pre celú rodinu. A v pondelok 18.05.2020 o 18:00 hod. sa môžete tešiť na prednášku Greencubator: Cirkulárna ekonomika.
Kedže vláda postupne uvoľňuje opatrenia, mnohí z nás si už dopriali chvíle na otvorenej letnej terase podniku. Ak ste to nestihli alebo sa báli, máte možnosť teraz. Wave otvoril svoju letnú terasu zvanú dvor pre verejnosť v čase od 13:00 do 20:00 hodiny. Tento víkend sa Wave ponesie v destilátno-vinnej nálade. Všetko samozrejme za dodržania nariadení (2 ľudia pri stole, stoly od seba 2m, rúško, dezinfekcia).
Wave rozšíril svoju ponuku a prináša vám možnosť ochutnať viacero druhov destilátov a vín. Motivuje nás tak prísť si posedieť na letnú terasu a spoznať niečo nové. V príjemnom prostredí, v spoločnosti blízkej osoby sa cez víkend oboznámite s destilátmi liehovaru Žufánek a novou značku vína Chateau GRAND BARI.
Žufánek je český rodinný ovocný liehovar, ktorý bol založený v roku 2000 s cieľom nadobudnúť zákazníkom slivovicu v kvalite, ktorú poznali iba z domáceho pálenia. Najdôležitejším predpokladom tej najlepšej slivovice je to najkvalitnejšie ovocie. Venujú sa výrobe tradičných 100% ovocných destilátov a botanickým destilátom a likérom. Všetko ovocie pochádza z ich vlastných EKO sadov. Ich filozofia je dopestovať vo vlastnej réžii všetko, čo sa v našich klimatických podmienkach dá.
Chateau GRAND BARI je nová značka vína, reprezentujúca dynamické vinárstvo v Tokajskej oblasti. Vinohradnícke hony sa nachádzajú v katastri obce Veľká Bara. Pri ochrane viníc minimalizujú použitie chemických prípravkov, ale o to intenzívnejšie využívajú prírodné prvky. Všetky vína sú vyrobené len z hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach. Aby tokajské vína získali svoju komplexnosť, musia vyzrievať v malých dubových sudoch, kde vládne čierna pivničná pleseň – Cladosporium cellare. Táto pivničná pleseň tak žije v symbióze s tokajským vínom. Ich produkcia je úplne iná, ako boli z Tokaja zvyknutí a oceňujú suché, ľahké, svieže a minerálne vína.
Veríme, že bude priaznivé počasie a vy si budete môcť vyjsť do mesta a zlepšiť si náladu. Opäť si posedieť s priateľom či priateľkou, manželom či manželkou, kamarátom či kamarátkou. Výber je už na vás.