Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Prešovské opatrovateľky otestovali na COVID-19, ochorenie sa u žiadnej z nich nepotvrdilo

Mesto Prešov pokračuje v testovaní pracovníkov, ktorí sú najviac vystavení riziku nákazy koronavírusom. Výsledky vylúčili ochorenie COVID-19 u všetkých opatrovateliek.

Po testovaní zamestnancov dvoch zariadení pre seniorov mestský úrad pristúpil k testovaniu pracovníčok, ktoré vykonávajú v meste Prešov opatrovateľskú službu. Práve tie sú totiž v plnom nasadení od vypuknutia pandémie a vyhlásenia mimoriadnej situácie na Slovensku. Zároveň patria k prvej línii pracovníkov, ktorí denne prichádzajú do kontaktu s rizikovými skupinami občanov.

Spolu bolo otestovaných 77 prešovských opatrovateliek, pričom všetky testy boli negatívne. Zostávajúcich 14 opatrovateliek bude otestovaných po ukončení ich práceneschopnosti.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK