Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Na Lesníckej ulici pribudli nové parkovacie miesta

Obyvatelia Lesníckej ulice v Prešove môžu svoje autá zaparkovať na nových parkovacích miestach. Súčasťou prác boli aj vegetačné úpravy.

Priestor v jednom z vnútroblokov na Lesníckej ulici v Prešove má upravený a krajší vzhľad. Vzniklo tu jedenásť nových parkovacích miest, ktoré uľahčili parkovanie občanom bývajúcim v tejto lokalite.

Dobudovaním nových odstavných plôch sa vytvorili podmienky pre bezpečnejšie a komfortnejšie parkovanie v tejto časti mesta.

Parkovisko je vytvorené z polovegetačných betónových tvárnic, pričom jednotlivé parkovacie miesta sú farebne odlíšené. Stavebné práce zahŕňali aj uloženie vyvýšených obrubníkov, odvodnenie a vegetačné úpravy okolo parkoviska.

Stavbu realizovala firma Ing. Jozef Markocsy, EGM. Celkové náklady na realizáciu boli v objeme 17 612,92 eur vrátane DPH. Mesto Prešov stavbu financovalo z vlastných zdrojov.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK