PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/18868/brany_sarisskej_galerie_v_presove_su_opat_otvorene.html

Brány Šarišskej galérie v Prešove sú opäť otvorené

Šarišská galéria dnes prišla s oznamom, že opäť otvára svoje brány pre návštevníkov.

S úprimnou radosťou si Vám dovoľujeme oznámiť, že od dnešného dňa - t.j. od utorka 12.5.2020 sa brány Šarišskej galérie v Prešove opäť otvorili.

Samozrejme, v týchto neľahkých časoch vo vzťahu k ochoreniu COVID-19 aj my dbáme na to, čo je najdôležitejšie - teda na ľudské zdravie a bezpečnosť. Prijali sme všetky opatrenia a odporúčania, ktoré vydal Úrad hlavného hygienika SR, Krízový štáb SR a takisto náš zriaďovateľ - Úrad PSK.

Hygienické opatrenia v súčasnej mimoriadnej situácii v súvislosti s epidémiou COVID-19 pre návštevníkov Šarišskej galérie v Prešove:

1. Vstup a pobyt v priestoroch galérie je umožnený len návštevníkom s prekrytými hornými dýchacími cestami (rúško, šál, šatka). Táto povinnosť sa nevzťahuje na deti do dvoch rokov a osoby so závažnou poruchou autistického spektra.
2. Každý návštevník je povinný dezinfikovať si ruky pri vchode do galérie.
3. Všetci návštevníci sú povinní zachovávať vzájomne odstupy vo vzdialenosti 2 m.
4. Maximálny počet návštevníkov na 1 vstup: 35 osôb vrátane detí.

Veríme, že vďaka disciplinovanosti a dodržiavaniu všetkých opatrení - a to ako zo strany našich zamestnancov, tak aj zo strany návštevníkov galérie - dokážeme aspoň sčasti opäť priblížiť kultúru a výtvarné umenie našim divákom a návštevníkom.

Tešíme sa na Vás v Šarišskej galérii v Prešove.

 
12.5.2020 | Autor: J. Kolivošková | Kultúra a voľný čas | čítané: 902 krát