Utorok, 30. apríl 2024
Meniny má Anastázia | zajtra Sviatok práce

DPMP, a.s. obnovuje zastávky na znamenie

Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. informuje cestujúcich, že od 12. mája 2020 opätovne zavádza zastávky na znamenie označené v cestovných poriadkoch hviezdičkou. Ak chce cestujúci na takejto zastávke vystúpiť, musí stlačiť signalizačné tlačidlo.

DPMP, a.s. v súvislosti s postupným uvoľňovaním opatrení zavedených na Slovensku a na základe odporúčaní MDaV SR s platnosťou od 12. mája 2020 opätovne zavádza v MHD zastávky na znamenie (v cestovných poriadkoch označené hviezdičkou, napr. „*Jazdecká“), a to v zmysle čl. 3 ods. 20 Prepravného poriadku v MHD v Prešove. Cestujúci tak na výstup na zastávkach "Na znamenie" môžu opäť používať signalizačné tlačidlá.

Podľa Prepravného poriadku MHD v Prešove je pri obsluhe zastávok „Na znamenie“ vodič povinný zastaviť na zastávke vždy, keď sa na nej nachádza cestujúci. Na zastávke „Na znamenie“ je vodič povinný zastaviť vždy, ak cestujúci vo vozidle použije signalizačné tlačidlo.

V prešovskej MHD však naďalej platia nasledujúce opatrenia a odporúčania:

- Obmedzený je nástup a výstup cestujúcich prednými dverami, s výnimkou nevidiacich cestujúcich a cestujúcich s asistenčnými psami (v prípade potreby vodič poskytne takémuto cestujúcemu asistenciu).
- Priestor pri predných dverách je oddelený od ostatného priestoru vo vozidle.
Zrušený je doplnkový predaj cestovných lístkov u vodiča (cestujúci majú možnosť zakúpenia jednorazových cestovných lístkov v automatoch, resp. SMS-kou).
- Na otváranie dverí nie je potrebné stláčať dopytové tlačidlá (po zastavení vozidla na zastávke vodič otvorí všetky dvere).
- Je nutné si prekrývať horné dýchacie cesty ochranným rúškom, resp. šálom, šatkou a odporúčame si chrániť ruky rukavicami.
- DPMP, a.s. pokračuje s každodennou dezinfekciou interiéru vozidiel MHD.

Mohlo by Vás zaujímať
Sekčovská ulica bude čiastočne uzavretá
Mesto Prešov informuje vodičov o čiastočnej uzáverke Sekčovskej ulice v termíne od 22. do 26. apríla pre výkopové práce.
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK